Lewis Hamilton tvrdi da je znao kako može pobijediti VN Singapura u trenutku kad je pojačala kiša malo prije starta. Ovo će vrlo vjerojatno biti ključna točka u njegovoj ovogodišnjoj kampanji.

Hamilton je na dan utrke prizivao čudo kako bi došao do pobjede s petog mjesta. Prvo mu se nebo osmjehnulo s kišom, a potom i sudar glavnog mu rivala Vettela prije prvog zavoja s Verstappenom i Raikkonenom.

Trojac je ekspresno krenuo sa startne linije i osigurao dovoljno mjesta pred najbližim pratiteljima, ali nesretan kontakt ih je skupo koštao. Borbeni trojac je odustao i predao Hamiltonu i Ricciardu utrku u ruke.

Hamilton je srećom za njega lošije startao pa je stigao iskontrolirati situaciju i izbjeći kaos. Iako je Sebastian Vettel s oštećenim bolidom nastavio utrku i sačuvao vodstvo kroz prva dva zavoja, Lewis je sigurnom defanzivnom vožnjom čekao pravi trenutak.

Iako se vodeći trojac međusobno eliminirao, Lewis je vjerovao kako su mu vremenski uvjeti otvorili put ka pobjedi.

“Nisam se molio za čudo niti da se nešto čudno dogodi naprijed, ali kad je kiša pojačala, znao sam da mogu pobijediti s petog mjesta”, kazao je za SkySports.

“Bio sam siguran prije starta da mogu izvesti nešto jako dobro, ali onda su se oni međusobno izbrisali. Poslije sigurnosnog automobila sam nastavio kontrolirati utrku u tim teškim okolnostima. Vozio sam bez greške i bio sam jako zadovoljan”, dodao je.

“Danas mi je za čudo trebala kiša. Već smo ovdje 10 godina i nikad nije padala kiša u utrci i kvalifikacijama. Ovo je bio prvi put da vozimo po mokroj podlozi i u glavi sam imao osjećaj – Da, ovo će biti moj dan”, kazao je TV reporterima.

VN Singapura je bila treća u nizu za Lewisa Hamiltona koji se sada nalazi ugodnih 28 bodova prednosti ispred Ferrarijeva Sebastiana Vettela. Ovo je prvo odustajanje Nijemca ove sezone.

“Došli smo ovdje s ciljem da umanjimo štetu. Znali smo da nas čeka izazovan vikend. Vjerovao sam da ću otići odavde kao drugoplasirani u poretku”, iskreno će Hamilton.

“Posrećilo mi se ovog puta, ali nisam uzeo ništa zdravo za gotovo”, kaže Hamilton koji je preuzeo vodstvo od Vettela tek nakon šo se Nijemac izvrtio.

“Nadao sam se samo da me neće pokupiti” kad je vidio oštećeni Ferrari da mu zatvara putanju.

Na upit o tome je li Vettelova nesreća povrat zbog kontroverznog incidenta u Azerbajdžanu, Hamilton je odgovorio: “Ne znam je li Karma, ali što god da je bilo, rado ću prihvatiti. Volim pozitivnu energiju kakvu smo imali danas”.

“Volim ples po kiši i zahvalan sam na tome. Ovo je bila najteža staza nas  kalendaru, a pobijedili smo je. Mislim da ne mogu biti sretniji”, zaključio je Britanac.