Scuderija Ferrari je u zadnje vrijeme pod velikom paljbom domaćih medija, ali i obožavatelja. Iako su za dogodine pripremili asa u rukavu u vidu supertalentiranog Charlesa Leclerca, tifosi žele povratak Fernanda Alonsa.

Scuderija je sezonu 2018 započela obećavajuće jer su stvari izgledale odlično posložene za prekid posta od posljednjeg naslova 2007. Prva razočaranja su uslijedila strateškim propustima s Ferrarijeva zida, a potom i vozačkim greškama Seba Vettela.

Veliki prvenstveni preokret se dogodio na VN Njemačke, Mađarske i Singapura kad je Lewis Hamilton priredio apsolutno iznenađenje i pobijedio na stazama koje nisu trebale odgovarati Mercedesu. Potom je uslijedio potop crvenih, mentalni i na stazi, a Suzuka je bila samo točka na i.

Uslijed svih Ferrarijevih propusta dok je bio vodeća momčad, Mercedes i Hamilton su vrebali priliku iz prikrajka i iskoristili svaku šansu. Tek su nakon VN Italije upali u formu na koju smo ih navikli gledati prethodnih sezona.

#1 vozač pod paljbom

vettel kanada

Nije tajna kako su tifosi izgubili strpljenje i simpatije prema Vettelu nakon silnih propuštenih bodova i šanse za osvajanje naslova.

Ono što je uslijedilo je peticija šefu tima Mauriziju Arrivabeneu za povratak Fernanda Alonsa u Maranello.

“Vijest u studenom 2014. da Sebastian Vettel dolazi u Ferrari je za neke bila šok, iako se radilo o najlošije skrivenoj tajni u posljednjem desetljeću. Vettel je upravo završio jednu od najgorih sezona u F1, a Ferrari je digao ruke od Alonsa, jednog od najboljih vozača generacije”.

“Četiri godine poslije, obje strane (Ferrari i Alonso) promatraju ovu odluku za žaljenjem. Ferrari sada ima bolid koji ne samo da je brži od onoga iz 2014., već ima i priliku za osvajanje naslova!, stoji u nastavku.

“S obzirom da je najbolje vrijeme Kimija Raikkonena daleko iza nas, a Sebastian Vettel ne uspijeva nositi pritisak i donijeti performanse kada treba, želimo povratak Fernanda Alonsa u kompetitivni crveni auto”.

“S njim i još jednim dobrim vozačem, Ferrari može osvojiti dvostruki naslov 2019. godine”, stoji u tekstu na nedavno započetoj peticiji na change.org

 

4 KOMENTARI

  1. Ma kakvi Alonso…nema karaktera s momcadi…ne bi uspio opet povratak…bolje Hamilton povede svoju momcad u Ferrari,100% bi dominiral…

  2. Alonso je imao konkurentan bolid s kojim je mogao uzeti bar dva SP-a u eri Vettel-a,ali zbog igranja na sigurno
    je bio sigurni drugi…Vettel ove sezone radi obrnuto od Alonsa,riskira i griješi previše…
    Manite se vozača koji su u godinama za (vozačku) penziju,radije bi vidio mladog i krvi žednog drivera u bilo kojoj momčadi nego Kimija,Alonsa ili bilo koga drugog s preko 30 godina na leđima…

Comments are closed.