Dvostruki svjetski F1 prvak Fernando Alonso se ponovno našao u medijskoj oluji. Ovaj put je prouzročio tweet službenog F1 kanala u kojem ga Ferrarijev bivši šef Luca di Montezemolo navodno kritizira. Jedna od tema razgovora je zašto su Fernando i Ferrari propustili osvojiti naslov.

F1 je preuzeo di Montezemolov citat iz nadolazećeg podcasta u kojem stoji: “On je bio Alonso, ne Alonso-Ferrari. Kada pobijedi, onda je sretan. Kada ne pobijedi, to je onda problem tima i nezadovoljan je”.

Nije prošlo dugo vremena da cvrkut ne dođe i do glavnog aktera Alonsa koji im je brže-bolje uzvratio na svoj način.

“Znao sam da postoji razlog zašto nisam pratio ovaj račun dosad. Danas ste me ponovno podsjetili!! Predsjednik nikad nije to kazao. Naročito ne nakon postizanja 80% bodova za naš tim. Utrkivali smo se jako, zajedno, sa svim srcem i borili se do posljednje utrke prvenstva”, glasi Fernandov odgovor.

Alonso je vozio za Ferrari od 2010. do kraja 2014. godine. U tijesnoj borbi s Red Bullom i Sebastianom Vettelom je bio dvaput i propustio dolazak do prestižnog trećeg naslova svjetskog prvaka.

Nakon što je napustio Ferrari, započinje teško i mučno razdoblje u McLarenu s Hondom. Nakon razočaravajuće prošle sezone, podigao je sidro i napustio F1.

Sada se koncentrira na dolazak do motorsporske trostruke krune, a na tom mu putu preostaje samo Indianapolis 500, nakon što je prošle godine s Toyotom osvojio LeMans 24h.

 

Više o temi:

Dossier Alonso – Rastanak s F1 i put u nove pobjede

Nepoželjni Fernando Alonso