Fernando Alonso priznaje kako je 13. pozicija najbolje čemu se McLaren mogao nadati u kvalifikacijama za VN Kine.

Alonso je još u petak priznao kako gotovo nema mogućnosti da njegov tim uđe u treću kvalifikacijsku rundu, ali i da se nada 11. poziciji kako bi bio prvi vozač koji može birati gume za početak utrke.

Španjolac očekuje da će oni koji startaju na ultra mekim gumama brzo upasti u probleme u utrci. Napominje ako McLaren to želi iskoristiti, mora pronaći još brzine.

“Pokušali smo osvojiti 11. poziciju kako bismo bili prvi koji mogu birati gume, ali to je bilo nemoguće. 13. pozicija je maksimum”, rekao je Alonso.

“Pokušat ćemo sutra osvojiti bodove, mislim da imamo dobre šanse.”

“Zadnja dva ili tri bolida koji su vozili u Q3 će brzo upasti u probleme jer će morati rano u bokseve mijenjati ljubičaste gume. Još uvijek moramo pronaći veću brzinu, kao što smo rekli i u Bahreinu”, dodaje.

“U jednakim uvjetima, mi smo 13. pa se moramo poboljšati, to je jasno!”

Dvostruki svjetski prvak inzistira na strategiji jednog ulaska u boks, iako očekuje da će degradacija guma biti problem.

“To je na granici između jednog i dva zaustavljanja. Mislim da će oni iz treće kvalifikacijske runde s ljubičastim gumama ići na dva zaustavljanja. A oni izvan Q3 možda imaju prednost samo jednog zaustavljanja”, nastavlja.

“Sutra će sigurno biti problema s gumama i utrka će se svoditi na što bolje rješavanje istih”, zaključuje Alonso.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.