Fernando Alonso vjeruje kako McLaren uskoro može zaboraviti na svoje rivale iz sredine poretka te se usredotočiti na Red Bull u narednim utrkama.

Alonso je osvojio peto mjesto na otvaranju sezone u Melbourne, između Red Bullova dvojca Ricciardo-Verstappen.

Vrlo dobar rezultat je zasluga ponajprije Verstappenovog izvrtanja i odlično tajmiranog sigurnosnog automobila nakon dvostrukog odustajanja Haasa.

McLaren MCL33 je bio šesti najbrži bolid u kvalifikacijama, ali Alonso vjeruje kako bi vrlo brzo mogli napasti Red Bull, najbržu momčad s Renaultovim motorom.

“Definitivno nam ide sve bolje i bolje. Puno je potencijala u bolidu i ovo nam je tek bila prva utrka. Još imamo puno potencijala za izvući iz bolida”, govori Alonso.

“Već u Bahrainu očekujem korak naprijed. Tri su momčadi očigledno ispred nas, a to je ekskluzivna grupa Mercedes, Ferrari i Red Bull”, dodaje.

“Mi ćemo dati sve od sebe kako bi ušli u nju u narednim utrkama. Mislim da ćemo uskoro zaboraviti borbe u sredini poretka i fokusirati se na privilegirani trojac”, objašnjava Nando.

“Vidim potencijal u bolidu i mislim da nema razloga sumnjati. Australija je očekivano bila najniža točka za McLaren i poboljšanja bolida su uskoro spremna”.

Ne smijemo zaboraviti kako je McLaren imao “kasni” prelazak s Honde na Renault pa su morali redizajnirati stražnji kraj u malo vremena.

“Integracija McLarena na Renault još nije na 100%, ali u sljedećim utrkama će biti sve bolje i bolje”, zaključio je dvostruki prvak.