Talijanski mediji su započeli val kritika po Sebastianu Vettelu nakon “amaterskih” vozačkih grešaka na VN Francuske.

Vettel je imao jedan bod prednosti pred Lewisom Hamiltonom na startu utrke, dok je nakon sudara s Bottasom pao na začelje poretka i na kraju završio na petom mjestu. Sada se nalazi s 14 bodova zaostatka za rivalom Hamiltonom u prvenstvenom poretku.

“Vettel je napravio amatersku grešku, a ovog puta će posljedice biti ozbiljne. Bez obzira na odličan bolid, za Ferrari je ovo bila bačena prilika”, piše u Gazetti dello Sport.

“Vettel čini više grešaka nego što si ih može priuštiti ako želi osvojiti naslov svjetskog prvaka”, stoji u La Republici, a La Stampa napominje: “Vettel se sjajno probio, ali isto tako izgubio 10 bodova zbog previše impulzivnosti”.

Max Verstappen se po završetku utrke osvrnuo na Vettelovu vožnju i kazao kako bi trebao razmisliti o mijenjanju stila i pristupa nakon VN Francuske. To je napravio u duhovitoj maniri pred novinarima jer su Vettel i javnost redoviti kritičari njegovih vozačkih eskapada.

Vettel je na Maxove kritike odgovorio: “Neću o tome raspravljati. Prestar sam za te gluposti”.

Bivši vozač Ferrarija Fernando Alonso se slaže s Maxom da bi Vettel trebao razmisliti o tome kako će osvojiti naslov.

“Sudariti se u prvom krugu dok se boriš za naslov prvaka je poprilično nepotrebno. Ovog je vikenda još ispalo OK za njega, ali u budućnosti možda i ne bude”, zaključio je dvostruki prvak Alonso.

Ovo nije bio prvi put da talijanski mediji otvaraju paljbu prema perjanici Scuderije. Isto se dogodilo prošle godine nakon za Ferrari katastrofalne VN Singapura.

Talijanski tisak zna krivca za Ferrarijev debakl