Suzuki GSX-RR je bolji paket nego što pokazuju rezultati s lošeg početka nove sezone, tvrdi šef Davide Brivio.

Japanski je proizvođač prošle godine napravio značajan napredak na čelu s Maverickom Vinalesom. Španjolac je pobijedio na Silverstonu, zauzeo tri podija te ostvario četvrto mjesto u ukupnom poretku prije nego se pridružio konkurentskoj Yamahi.

Suzuki je zimus predstavio novi evoluirani motocikl i vozačku posadu koju čine Andrea Iannone i Moto2 zvijezda Alex Rins. Novi vozači su dosad uspjeli skupiti samo 16 bodova u odnosu na prošlogodišnjih 65 s Maverickom Vinalesom i Aleixom Espargarom.

Iannone je imao vodeću poziciju u Katru, ali je pao, kao i u zadnjoj utrci u Jerezu, dok se Rins muči s ozljedama. Šef Brivio priznaje Vinalesove zasluge i uspjeh u 2016. godini, ali ne vjeruje da je ove godine Suzuki unazadio svoj motocikl.

“Ne mislim da je Suzuki loš kao što se čini kada se pogledaju brojevi”, rekao je Brivio. “Andrea se borio za pozicije na postolju i pobijedio Ducati u izravnom dvoboju. Maverick je dokazao prošle godine da naš motocikl može biti u vrhu”, dodao je.

“Sada vidimo kakav je vozač Maverick, ali mi smo to već znali. Ono što se sada događa je da još nismo pronašli savršenu vezu između Iannonea i našega motocikla. Ako analizirate utrke, možete shvatiti da stvari ne idu tako loše kao što to izgleda u poretku”, navodi Brivio.

Iannone je stigao iz Ducatija kao Vinalesova zamjena da bi vodio tim, a Brivio vjeruje kako fokus prilagodbe proizvođača mora biti na Iannoneu da bi se pokazao napredak.

“Andrea prolazi kroz novu situaciju. On je vođa i ima svu odgovornost. Trenutne ozljede Rinsa i činjenica da nemamo satelitski tim, postavljaju ga kao jedinog vozača koji mora postaviti ispravni smjer razvoja”.

“Nemamo druge referentne točke osim njega što čini ovu situacija još zahtjevnijom”, zaključio je šef Suzukija Davide Brivio.

Koliko će trajati potpuna prilagodba Suzukija na Iannonea će nam nadolazeće utrke pokazati. Iannone ima iskustva i znanja, a nadolazeća utrka u Le Mansu možda bude prekretnica za Suzuki u ovoj sezoni, ako Iannone uspije odvoziti bez pada i uz to biti konkurentan.

Još je mnogo utrka do kraja sezone tako da ih nipošto ne valja rano otpisati…