Suzuki će isprobati potpuno novu šasiju za svoj GSX-RR u nadolazećim tjednima. Andrea Iannone je jako zadovoljan i daje nadu za poboljšanje forme već u ovoj sezoni.

Japanski proizvođač je impresionirao u svojoj drugoj povratničkoj sezoni prošle godine. Maverick Vinales završio je četvrti u ukupnom prvenstvu s jednom pobjedom i još tri postolja.

Iannone je stigao iz Ducatija i zamijenio Vinalesa i trenutačno zauzima 14. mjesto na ljestvici, a najbolji rezultat utrke mu je tek sedmo mjesto.

Kao glavni problem navodi da u borbama ili kada pritišče stražnji kotač previše proklizava te se nada da će nova šasija popraviti situaciju.

“Ne osjećam se 100% precizan na motociklu, a to je u MotoGP veliki problem”, navodi Iannone. “Mislim da razumijemo pravi smjer, ali teško je to postići u utrkama.”

“Čekamo nove dijelove iz Japana i mislim da u narednih nekoliko utrka imamo dobru priliku za poboljšanje! U ovom trenutku ćemo dati sve od sebe s ovim motociklom”, nastavlja Iannone.

“Inženjeri u Japanu jako rade na poboljšanju, počevši od same šasije za budućnost. Sigurno ćemo ju uskoro isprobati. Nove su stvari ponekad bolje, a ponekad i ne”.

“Razumijemo u kojem smjeru treba ići i radit ćemo na njemu kako bismo se oporavili i smanjili zaostatak”, zaključuje Maniac.

Iannone je završio na desetom mjestu u Mugellu. U završnici je rapidno pao s osmog na deseto mjesto zbog velike “rupe” na stražnjoj gumi koja je potpuno promjenila ponašanje motocikla.

Suzukijev tehnički menadžer Ken Kawauchi je izjavio nakon utrke da će momčad testirati razne elemente motocikla kako bi poboljšala akceleraciju i prijanjanje za podlogu sljedećeg vikenda na utrci u Barceloni.