Šef MotoGP momčadi Suzukija Davide Brivio je nakon Iannoneove izjave o nejasnom odlasku iz tima, odgovorio da su razlozi rastanka poslovne prirode.

Prije dva tjedna, Andrea Iannone je osvojio drugo mjesto na Phillip Islandu te je odmah po završetku slavlja naglasio koliko je doprinio rastu i razvoju Suzukija u 2018. godini te da nikada neće razumjeti zašto ga mijenjaju s Joanom Mirom sljedeće sezone.

Talijan sljedeće sezone prelazi u domaći tim Apriliju, a prošloga vikenda u Sepangu je početkom utrke pao. Razlog je bila refleksna reakcija nakon što je ispred njega proklizao Marc Marquez.

U međuvremenu, Alex Rins je zablistao u Sepangu te je došao do drugog mjesta što mu je donijelo 16 bodova prednosti nad timskim kolegom uoči posljednje utrke sezone u Valenciji.

Na pitanje o Iannoneovim primjedbama, odnosno nejasnoćama, Brivio je rekao da je vodstvo Suzukija Talijanu jasno objasnilo razloge zašto ne žele nastaviti suradnju nakon 2018. godine.

“Kada smo odlučili razdvojiti naše putove, razgovarali smo s Andreom i dali mu svoje razloge”, rekao je Brivio.

“To je poslovna strategija. Kada je u pitanju odabir vozača, Suzuki traži više od rezultata, drugi parametri su važni. Primjerice povratne informacije. I sve smo mu objasnili.”

Brivio smatra da su Iannoneovi komentari bili prouzročeni frustracijom jer napušta Suzuki baš onda kada ga je “krenulo”. A na Phillip Islandu je osvojio četvrto postolje sezone.

“Bio je razočaran jer nije mogao obnoviti ugovor s nama, a njegove riječi su samo izraz frustracije”, nastavlja šef tima.

“To su riječi koje se temelje na razočaranju. Od sada, svatko može odabrati način na koji želi izraziti svoje osjećaje”, zaključuje Brivio.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.