Andrea Iannone kaže kako nikada neće razumjeti zašto ga je Suzuki odlučio otpustiti na kraju sezone 2018. baš kada je počeo osjećati da puno doprinosi razvoju i poboljšanju tima.

Talijan je svoju kampanju sa Suzukijem započeo prošle godine koju može baciti u zaborav zbog pogrešno izabrane specifikacije motora u predsezonskim testovima. No, u 2018. godini gledamo potpuno drugačiju sliku.

Suzuki je sezonu 2017 završio bez podijskog plasmana, dok su ove sezone već sedam puta bili na postolju, od čega su četiri Iannoneova zasluga.

Unatoč dobrim rezultatima i velikom doprinosu timu, Iannone sljedeće sezone prelazi u Apriliju, a Alexu Rinsu će se pridružiti Moto2 zvijezda Joan Mir.

“Ne znam i nikada to neću shvatiti. 2017. je bila komplicirana godina za obje strane i oni su donijeli tu odluku”, rekao je Andrea nakon osvojenog drugog mjesta na Phillip Islandu.

“2018. je krenula u drugom smjeru, mislim da sam pokazao puno, pogotovo kada su krenuli ispunjavati moje zahtjeve. Rezultati su počeli dolaziti i za mene i za Rinsa.”

“Žao mi je jer mislim da sam nakon teške godine poput 2017. ukazao na neke stvari i pomogao rastu motocikla.”

“Ima još puno stvari za poboljšati, ali više ne moram govoriti u kojem smjeru bi trebali ići. Radim samo za svoj vikend, ali mislim da kad bismo nastavili zajedno da bismo mogli puno više učiniti”, dodaje.

Cijeli tim u valu pozitivnog entuzijazma


Za vrijeme svog mandata u Suzukiju, Talijan je oštro kritiziran od strane ambasadora Kevina Schwantza, ali tvrdi da njegov odnos s timom nikada nije bio loš.

“Mislim da smo ove godine jako dobro napredovali. Naš odnos se nastavio i u naletu smo pozitivnog entuzijazma”, nastavlja.

“Ja uskoro idem iz ove momčadi pa su rezultati koje mogu učiniti dvostruke vrijednosti.”

“Imajući Andreu Iannonea u ovakvom timu, mnogo puta je ugodno, ali može biti i neugodno jer Iannone je vozač koji želi pobijediti i kao takav zahtjeva određene stvari”.

“Suzuki je uzeo testnog vozača [Sylvain Guintoli] i sastavio testni tim u Europi kako bi sve dopustio. Na kraju, sretan sam što sam pridonio rastu Suzukija”, zaključuje Maniac.

1 KOMENTAR

  1. Mozda zato sto nije na razini na kojoj se ocito smatra da je. Nelos vozac ali imao je previse opasnih gafova a i tvrdoglav je.

Comments are closed.