Aprilia je službeno potvrdila da će iduće sezone Andrea Iannone biti timski kolega Aleixu Espargaru, odnosno zamjena Scotta Reddinga.

Iannone je već potvrdio odlazak iz Suzukija te je potpisao dvogodišnji ugovor s domaćim timom Aprilijom.

“Kombinacija Iannonea i Aprilije će biti fantastična – jedna od najzanimljivijih u MotoGP-u te s velikim potencijalom za sjajne rezultate”, izjavio je Fausto Gresini, voditelj momčadi Gresini Racing i čovjek bez kojega Aprilia vjerojatno sada ne bi ni bila dio MotoGP egrele.

“Andrea je brz, snažan i konkretan vozač. Mislim da će moći pružiti veliku podršku timu i razvoju motocikla.”

“A na kraju krajeva, ne poričemo da je uvijek zadovoljstvo imati talijanskog vozača na talijanskom motociklu.”

Aprilia će biti Iannoneova četvrta momčad otkako se natječe u kraljevskoj klasi. Karijeru je započeo u Parmac Ducatiju da bi potom prešao u tvorničku momčad Ducatija, zatim u Suzuki te ga čeka Aprilia.

S tvorničkim Ducatijem je uspio i pobijediti, ali 2017. ga je splet okolnosti doveo u Suzuki.

Prva godina u Suzukiju je bila teška i rezultatski za baciti u zaborav. Ovu sezonu je započeo odlično, s dva postolja do sada, no ipak se čini da to nije uspjelo nadoknaditi dojam neslavne prošle sezone.

“S Iannoneom imamo još jednog vrlo talentiranog i brzog vozača, koji također pokazuje svoju vrijednost ove sezone”, rekao je Aprilijin trkaći menadžer Romano Albesiano.

“Njegov dolazak je pokazatelj da Piaggio grupa i Aprilia imaju sve veći utjecaj i rast u MotoGP-u”, zaključuje Albesiano.