Andrea Iannone, bivši vozač Suzukija i novi Aprillije, nakon prvoga testa priznaje kako je očekivao gori motocikl od onoga što imaju, ali unatoč tome postoji još područja na kojima se moraju poboljšati.

U utorak nakon samo 15 krugova Iannone je zauzeo 19. mjesto, a u srijedu je napredovao za jedno mjesto s 1.3 sekunde zaostatka za prvim te 0.7 s zaostatka za timskim kolegom Aleixom Espargarom.

Drugog je dana pretrpio dva pada, ali unatoč tome je rekao da je očekivao puno gore od novog motocikla.

“Iznenađen sam. Očekivao sam još gore, ali u svakom slučaju situacija nije tako loša”, rekao je Iannone.

“Imamo mnogo pozitivnih stvari, ali također imamo i neke negativne. Negativne točke su zaista jasne meni, a sada i inženjerima.”

“Mislim da dolazim s mnoštvom informacija i s velikim iskustvom i vidjet ćemo. Znamo na kojem je području važno raditi, kristalno je jasno”, objašnjava.

Iannone je naglasio da treba poboljšati područje od polovice zavoja do izlaza, ali tijekom testa nije ništa mijenjao na motociklu.

“Motocikl ima dobru bazu, ali još je važno prilagoditi mom stilu. Počeo sam s Aleixovim postavkama i on ima malo drugačiji stil od mene, ali prva dva dana nismo ništa mijenjali”, nastavlja.

“Usredotočeni smo bili samo na vožnju, vožnju i vožnju. Pokušavamo prilagoditi neke sitnice na elektronici i razumjeti sve situacije.”

“Naučili smo mnogo toga u dva dana i mislim da smo počeli na najbolji mogući način. Od polovice zavoja do izlaska trebam nešto drugačije”, zaključuje Maniac.