Nema većih stručnjaka od bivših F1 vozača kad su u pitanju trkaći incidenti, a oni su složno na strani Sebastiana Vettela. Nigelu Mansellu, Mariju Andrettiju, Jensonu Buttona, Damonu Hillu i ostalima se pridružio i MotoGP as Casey Stoner kako je kazna nesuđenom pobjedniku VN Kanade Sebastianu Vettelu neopravdana. Ovo su njihove reakcije na incident:

Casey Stoner tvrdi kako je ovo najgora odluka F1 ikad. Radi ovakvih stvari žali što nema više bivšeg trkaćeg direktora Charlija Whitinga.

Mario Andretti misli da bi suci trebali kažnjavati nesigurne poteze, a ne greške koje su rezultat jakog utrkivanja. Ono što se dogodilo na VN Kanade nije prihvatljivo za sport visoke razine.

Pedro de la Rosa se slaže s kolegama i napominje kako povratak na stazu sa travnate podloge nije isto što i povratak iz moderne asfaltirane izletne zone kada u potpunosti imate kontrolu nad bolidom.

Johnny Herbert misli da je ludo što im ne dopuštaju utrkivanje. “Utrkivanje je postalo meko… loše loše loše”

Prvak iz ’96 Damon Hill vjeruje da je Seb mogao ostaviti malo više prostora, ali da smo izgubili vrhunsku utrku u zadnjim krugovima zbog kazne. Morali su ih samo pustiti, sjetimo se Dijona, napominje čovjek kojem je Schumi oduzeo naslov ’94 u Adelaideu prilikom povratka na stazu.

Il Leon Mansell je uživao gledajući utrku dva briljantna šampiona, ali je razočaran krivim rezultatom.

Johnny Herbert vjeruje da bi trebali pogledati 1979. u Dijonu između Villenueva i Arnouxa, ali da pravo utrkivanje neki ne razumiju.