Suzukijev vozač, Alex Rins priznaje kako je bio jako ljut na otvaranju sezone u Katru jer je imao osjećaj kao da se njegovi suparnici poigravaju s njime.

U prvih nekoliko krugova Alex Rins je ostvario odličan proboj od 10. mjesta i vrlo brzo zapuhao za vrat vodećem Doviziosu.

Naposljetku je uspio prestići Dovija, ali Ducatijeva superiornost na pravcima bi odigrala bitnu ulogu i omogućila Talijanu da nametne daljnji tempo u utrci.

Kasnije je Rins izgubio poziciju i od Marqueza te od druge Honde kojom upravlja Cal Crutchlow u posljednjem krugu. Utrku je završio kao četvrti sa samo 0.457 s zaostatka za pobjednikom Doviziosom.

“Kad sam stao nakon utrke bio sam frustriran. Mislim da sam imao potencijal za pobjedu”, rekao je Rins.

“Unutar kacige sam bio jako ljut jer sam imao dobar ritam poput njih [Doviziosa i Marqueza], zar ne?”

“Dobro sam čuvao gume i završio sam utrku s dobrim performansama. Ali igrali su se sa mnom na pravcu”, objašnjava.

Rins je također dodao kako je frustracija brzo prestala jer je uvidio koliko je zapravo dobar njegov GSX-RR, i to jako cijeni.

“Mi [Suzuki] imamo neke jako dobre karakteristike, ali i one loše – na primjer zaostajemo s maksimalnom brzinom na ravnici”, nastavlja Španjolac.

“Imamo jako dobru brzinu u zavojima, a Ducati maksimalnu brzinu i kočnice.”

“Ali takav je život, zar ne? Ovdje sam jako sretan i ne žalim se.”

“Ali i prije početka utrke smo znali da će nam ova staza biti teška. Važno je da smo odradili nevjerojatnu utrku i da sam prestigao mnogo vozača i pritom naučio mnogo o motociklu.”

“Prvih 10 minuta nakon završetka sam bio jako frustriran, ali onda stvarno sretan, jer sve što smo radili u predsezoni pokazuje da smo stvarno blizu vodećima”, zaključuje Rins.