Lawrence Stroll želi svoga sina Lancea u bolidu Force Indiju već od naredne utrke u Spa. To bi prema mišljenju stručnjaka itekako bilo od koristi da se Lance privikne i s boljim momentumom započne iduću sezonu.

Lawrance Stroll je s investitorskim konzorcijem kupio Force Indiju nakon što je vlasnik Vijay Mallya zapao u velike financijske probleme i nije mogao ispoštovati obveze.

Strollovi ne žele nastaviti suradnju s Williamsom koji ove sezone ima veoma problematičan bolid. Aerodinamika bolida, a naročito bočnih strana uzrokuje nestabilnost u zavojima i vozači se redovito žale na manjak upravljivosti.

Lance bi trebao zasjesti u kokpit Force Indije već od VN Belgije na legendarnom Spa Francorcshampsu, i to na mjesto Estebana Ocona kojeg podupire Mercedes.

Sergio Perez bi uz podršku jednog od najbogatijih ljudi na svijetu Carlos Slim trebao sačuvati mjesto.

Strollov odlazak iz Williamsa znači da bi na to mjesto nakon dugo vremena mogao doći Robert Kubica. On se nadao poziciji trkaćeg vozača ove godine, ali Sirotkinovi ruski sponzori su bili izdašniji od njegovih.

Poljak je potvrdio spremnost na prihvaćanje nove uloge ukoliko mladi Kanađanin napusti momčad.

Veliki bi gubitnik prema svemu trebao biti talentirani Ocon kojeg bi jedino angažman u McLarenu mogao spasiti.

2 KOMENTARI

  1. Kao prvo, ovo ne može proći jer bi onda ekipa Williams trebala vratiti dio novca uplaćenog za Lancevo korištenje njihovog kokpita za cijelu sezonu 2018.

    Kao drugo, ako nekako do toga dođe da Lance Stroll od VN Belgije vozi za Force India, Toto Wolff će srediti swap između Strolla i Ocona, tako da Robert Kubica neće dobiti priliku, nego bi Esteban Ocon trebao doći u Williams.

Comments are closed.