Kanadski F1 prvak Jacques Villenueve vjeruje kako bi mu sunarodnjak Lance Stroll odmah trebao prijeći u Force Indiju.

Strollov je otac kupio momčad od Vijaya Mallye i spasio je od sigurnog bankrota i prisilne uprave. S njim su još u igri velika imena iz biznisa te čine moćan konzorcij.

Lance Stroll trenutno vozi za Williams, ali se itekako muče s bolidom teškim za upravljanje. Čak je i razvojni vozač Robert Kubica upozorio o poteškoćama i neprijatnoj vožnji.

Prvak iz ’97 smatra da Stroll ne bi smio gubiti ni trenutak vremena i što prije se priključiti Force Indiji te nastupati za njih već u Spa-Francorshampu krajem mjeseca.

“Lance bi trebao završiti sezonu u Force Indiji. Nema razloga čekati. Sve se može napraviti u F1. Već smo vidjeli zamjene vozača usred sezone”, govori Jacques.

Williams je prema Villineuvovim riječima umiruća momčad i da će ostanak bez Strollovih novaca imati fatalan učinak na britansku momčad.

“Gubitak ne samo Lawrenca, već i naslovnog sponzora Martinija je vjerojatno zadnji čavao na lijesu. Izgubiti će i novce od TV prava jer će biti na dnu prvenstvenog poretka. Moram kazati da čak ni vozači-plaćenici neće željeti voziti tamo i trošiti novce”, objašnjava Villenueve.

Za razliku od Williamsa, Villenueve vjeruje da je Force India puno bolji izbor: “Organizacija je definitivno bolja. Prošle su se godine prestali razvijati samo zato što ih nisu mogli priskrbiti”.

“Lawrence je uvijek jačao brendove. To mu je jedna od najvećih kvaliteta. To nije mogao u Williamsu jer nije vlasnik, ali s njegovim utjecajem u Force Indiji mislim da može napraviti velike stvari”, dodaje.

“Pomoći će im definitivno. Force India je trkaći tim za razliku od Williamsa”, zaključio je kritično raspoloženi Villenueve.