Valentino Rossi nakon teškog vikenda u Španjolskoj polaže nade u nizozemski TT Assen i vjeruje da može napraviti više.

Velika nagrada Katalonije nije bila utrka za pamćenje za popularnog Doktora. S mnogo muke je završio tek na osmom mjestu.

No testovi koji su počeli dan iza utrke dali su novu nadu legendi MotoGP-a. Nova šasija puno više odgovara Rossiju koji se žalio da se Yamaha ove godine unazadila.

Rossi želi usporediti rezultate iz Barcelone s onima koje će ostvariti u Assenu jer će to biti pravi pokazatelj napretka nakon testiranja.

“Drago mi je što sad vozimo u Assenu. Osobito nakon dva dana testiranja u Barceloni koja su usljedila nakon jako loše utrke. Tijekom testiranja smo došli do nekih jako zanimljivih rješenja i sada ih želim isprobati na drugoj stazi kako bismo vidjeli idemo li u pravome smjeru”, rekao je Rossi.

Za Valentina vjerojatno ne postoji bolje mjesto za dokazivanje od Assena jer je tu ostvario čak devet pobjeda u karijeri, od kojih je sedam iz kraljevske klase.

“U Nizozemskoj je uvijek odličan vikend, a tome ide u prilog i jako lijepa staza u Assenu. Nadam se da ću biti konkurentan jer bih stvarno volio odvoziti dobru utrku”, zaključio je Rossi.