Valentino Rossi potvrđuje da će se Yamahin natjecateljski motocikl za sezonu 2018. godine temeljiti na onome iz sezone 2016. godine.

Rossi je zajedno s timskim kolegom Vinalesom i satelitskim kolegom Zarcom odradio testove u Sepangu gdje su uspoređivali kombinacije šasija iz 2016. te iz 2017. godine.

Talijan je objavio da su sva trojica složna oko toga da bi Yamaha trebala u potpunosti zanemariti šasiju iz prošle sezone te da trebaju novi motocikl bazirati na onakvom kakvoga je Zarco koristio u svojoj debitantskoj sezoni.

“Isprobali smo motocikl iz 2016. i svi smo se složili da je bolji od ovoga iz 2017.”, rekao je Rossi.

“Još uvijek moramo vidjeti kakav će biti novi motocikl, ali zasigurno će biti zanimljiva kombinacija s onim iz 2016. godine.”

“Sada je ključan trenutak. Od sada pa do veljače Yamaha mora napraviti veliki iskorak u pozitivnom smjeru”, navodi Doktor.

Osvrćući se na ovu sezonu u kojoj je ostvario peto mjesto u ukupnom poretku, Rossi kaže da je pogriješio kada je na početku sezone mislio da je problem u njemu, a ne u motociklu jer je u to vrijeme Vinales bio brži.

“Problem se desio kada je došao Vinales, bio je jako brz. Pokušao sam nešto drugačije i nije mi se svidjelo, ali pomislio sam, možda zato što je tek sami početak sezone pa sam izvan forme.”

“Tako smo nastavili s projektom motocikla iz 2017. godine, ali to je bila pogreška jer smo izgubili mnogo vremena”, zaključuje deveterostruki svjetski prvak.