Valentino Rossi smatra da će Marc Marquez lako oboriti njegove rekorde ukoliko u narednim godinama nastavi s ovakvom formom.

Na Tajlandu je Marquez došao do sedme pobjede ove sezone te 42. u svojoj MotoGP karijeri od debija 2013. godine, što ga smješta na petu poziciju ukupnog broja pobjeda u kraljevskoj klasi.

Teoretska prijetnja Marquezu ove sezone u pohodu na obranu naslova su samo Dovizioso koji četiri utrke prije kraja zaostaje za 77 bodova te Rossi s 99 bodova zaostatka. U prijevodu, ako Marc ovoga vikenda u Motegiju završi ispred dvojice spomenutih, osigurao je naslov prvaka.

Španjolac ima samo 25 godina i na dobrom je putu da nadmaši Rossijevih 89 pobjeda te sedam naslova prvaka kraljevske klase. U top klasi je više imao samo Giacomo Agostini koji je osvojio osam naslova u doba 500 cc.

Rossi nema nikakvih dvojbi oko Marqueza, s kojim je u prošlih nekoliko godina imao napetih situacija te izvlačio deblji kraj u direktnim borbama na stazi.

marquez rossi

“Marquez može oboriti moje rekorde, ali to me niti malo ne dira”, rekao je Rossi.

“Morate razmišljati o vlastitoj karijeri i mislim da je moja dobra. Osvojio sam mnoge utrke i mogao sam osvojiti još više prvenstava.”

“Najviše žalim zbog gubitka prvenstva u Valenciji 2006. godine kada sam izgubio svojom pogreškom”, zaključuje Rossi.

Mick Doohan se nadovezao

Doohan je peterostruki prvak klase 500 cc te je karijeru zaključio s 54 pobjede s kojima zauzima treće mjesto na listi svih pobjednika.

“To je nešto nevjerojatno, pogotovo zato što ima vjerojatno najveći talent”, rekao je Doohan u svom osvrtu na možda ne tako stabilne Rossijeve rekorde.

“S obzirom na dosljednost osvajanja utrka, Pole Pozicija te naslova, ne mislim da će se zaustaviti nakon petog naslova. Sigurno će nastaviti istim tempom.”

“Marc ima samo 25 godina pa ako želi slijediti korake 39-godišnjeg Rossija, ima dug put ispred sebe. I nikad se ne zna, može nastaviti ovako pobjeđivati još 10 godina”, zaključuje Doohan.