Rossi će pokušati voziti u Aragonu

rossi

Yamahina tvornička momčad je potvrdila da će Rossi biti prisutan u Aragonu, a postoji mogućnost da će i voziti.

Rossi je krajem kolovoza slomio nogu i do sada je već propustio utrku u Misanu gdje nisu tražili zamjenu.

Kirurg koji je vršio operaciju je procijenio da će oporavak trajati najmanje mjesec dana i Yamaha je odmah pozvala zamjenu za Aragon, svog Superbike vozača Michaela van der Marka.

Voditelj tima Lin Jarvis je izjavio kako je gotovo nemoguće da Rossi sjedne na motocikl prije Španjolske.

No Doktor je već proveo dva dana testiranja na motociklu u Misanu kako bi procijenio svoje sposobnosti, a potom je obavio liječnički pregled.

Iako boli, Doktor želi voziti

Nakon pregleda živuća legenda je krenula prema Aragonu s ciljem da se utrkuje. No prije utrke će morati obaviti još jedan liječnički pregled od strane glavnog doktora MotorLand Aragona koji će donijeti konačnu odluku smije li se natjecati ili ne.

Rossi kaže da su testovi u Misanu bili pozitivni, no da on sam ne može odlučiti hoće li voziti jer mora proći liječničku provjeru.

“Srećom, jučer sam imao dobar test s mojim YZF-R1M u Misanu. Pokušao sam i dan prije, ali me kiša zaustavila nakon nekoliko krugova. Jučer sam uspio završiti 20 krugova i pronaći odgovore koje sam tražio”, rekao je Talijan.

“Sve u svemu, test je bio pozitivan i želim se zahvaliti dr. Lucidu i njegovom osoblju, koji su pronašli najbolja rješenja da bih osjetio što manje boli u nozi dok vozim.”

“Kraj testa je bio bolan, ali jutros sam otišao kod dr. Pascarelle na još jedan pregled koji je završio s pozitivnim rezultatom”, nastavlja Rossi.

“Na kraju sam odlučio da ću otići u Aragon i pokušati voziti svoj M1 ovoga vikenda. Ako budem proglašen sposobnim za vožnju, pravi odgovor ću dobiti nakon prvog slobodnog treninga”, zaključuje Rossi.

Van der Mark je prošloga vikenda u Portimau ostvario svoje prvo postolje s Yamahinim Superbike timom, no svjedno će ovoga vikenda biti prisutan u Aragonu te će dobiti priliku za svoj MotoGP debi ukoliko Rossi ne bude u stanju voziti.