Yamaha je najavila da će njihov Superbike natjecatelj Michael van der Mark biti zamjena Valentinu Rossiju u 14. utrci prvenstva koja se vozi u španjolskom Aragonu.

Valentino Rossi se ozlijedio na enduro treningu i započeo rehabilitaciju potkoljenice. Iako oporavak dobro napreduje, Doktor se ne očekuje natjecati prije VN Japana u Motegiju sredinom listopada.

Michael van der Mark je bio prvak Superbike serije 2014. godine i podršku će imati od standardne mehaničarske poatave Valentina Rossija.

Iako je nedavni pobjednik 8h Suzuke Alex Lowes slovio za favorita jer je vozio Yamahu YZR-M1 na Brnu prije MotoGP vikenda, van der Mark će dobiti priliku iako dosad nije imao priliku voziti Yamahinu MotoGP verziju.

Tvornička momčad smatra da će van der Mark ispuniti očekivanja i odraditi solidan posao. Nizozemac nije nepoznanica u MotoGP paddoku jer se natjecao na 125cc u 2010. godini i 2011. u Moto2 utrci u domaćem Assenu.

“Uzbuđen sam što sam dobio priliku voziti MotoGP vikend s YZR-M1 na Aragonu. Nikad nisam vozio MotoGP motocikl prije pa će ovo biti sasvim novo iskustvo za mene”, govori van der Mark.

“Veoma me zanima kakav je osjećaj voziti takav stroj. Svjestan sam da neće biti lako u prvom treningu, ali sam bez obzira na to veoma zahvalan momčadi Yamahe što mi je pružila priliku. Siguran sam da će mi pružiti iskustvo iz kojeg ću puno naučiti”, zaključio je Nizozemac.

Yamahina je tvornička momčad obavezna pristupiti sljedećem GP vikendu s dva vozača. S obzirom da Valentino neće biti spreman za utrku u Aragonu, Yamaha se odlučila za vozača sa svog platnog spiska.