Bivši svjetski prvak Nico Rosberg smatra da će Mercedes ponovno pobijediti Ferrari, a Lewis Hamilton postati peterostruki prvak.

Unatoč optimizmu iz Maranella i pozitivnim rezultatima na inicijalnim testovima motora, prvak iz 2016. Rosberg drži kako je Mercedes još van dometa.

Ferrarijev novi motor je ostvario pozitivne rezultate na testu pouzdanosti, a tim postepeno dorađuje novotarije koje će uvesti tokom sezone.

“Moja predikcija je povezana s događanjima prethodnih godina. Ove godine mislim da će Lewis pobijediti sa samo jednim bodom prednosti ispred Sebastiana Vettela”, navodi Rosberg.

“Poslije njih će se plasirati Valtteri Bottas, a potom Red Bullov dvojac Max Verstappen i Daniel Ricciardo”, dodaje za njemački RTL.

Timo Glock se slaže s Rosbergom: “Mislim da je Ferrari napravio jako dobar posao prošle godine i da se mogu nastaviti graditi na tome”.

“Pritisak će mijenjati okolnosti, naročito ako bude uzbudljiva borba do samoga kraja”, zaključuje Glock.

Mercedes pak ne čeka lagan posao kako se Rosbergu i mnogima doima. Prošle su godine imali problematičan bolid zbog viška mase i lošeg rasporeda težine zbog čega je Hamilton usporedio bolid s ponašanjem dive.

Ove godine s ugradnjom Halo sistema zaštite, dolazi i novih 6-7 kilograma što će dodatno otežati posao srebrnima.

Ako uzmemo u obzir i zabranu izgaranja ulja u smjesi s gorivom što im je povećavalo snagu motora, onda i stvari ne izgledaju ružičasto.