Daniel Ricciardo je trenutno najvrući čovjek na tržištu vozača. Prema špekulacijama, čak je i prije pobjede na VN Kine potpisao predugovor s Ferrarijem.

Ricciardo i Ferrari su trenutno u pregovorima, a konkretna odluka bi trebala biti donesena na kraju lipnja.

“Postoje različite ugovorne opcije, a ovdje su obje strane definirale 30. lipnja kao rok. Tokom tog perioda niti jedna strane ne bi smjela pregovarati s ikim drugim”, navodi analitičar Sky Sportsa Mark Hughes.

“S obzirom da se Ricciardo isključio s tržišta tokom dogovorenog perioda, njegove su rasprave u vezi vozačkih usluga ugovorno pod Ferrarijem”, dodaje.

“U slučaju kršenja dogovora će morati platiti globu. U toku perioda smije jedino voditi pregovore s Ferrarijem. Takva je standardna F1 praksa niz godina”, navodi cijenjeni analitičar.

“Oni koji vode poslove oko toga u Red Bullu su uvjereni kako je Daniel sigurno nešto potpisao negdje, ali nije s njima i nije s Mercedesom. Logično, mora da je Ferrari”, ističe Hughes.

Red Bull u zadnje vrijeme često navodi kako žele Australca u svojim redovima, ali Ricci im zasad ništa ne garantira te navodi kako će performanse na stazi biti ključan faktor.

Ukoliko mu Red Bull ponudi pobjednički paket, tada Ricci ne vidi razlog zašto bi napustio momčad. Ako Red Bull nastavi gubiti od Mercedesa i Ferrarija, tada će vozač iz Pertha pronaći utočište drugdje.

Ricciardo je u vezi budućeg ugovora bio jasan. Ne želi četverogodišnji ugovor već dvogodišnji zbog neizvjesnosti o budućnosti sporta.

“Ne želim se dugoročno vezati jer ne znam u kojem smjeru ide sport. Mislim da se život vrlo brzo odvija. Svake godine se uvode promjene, a ja se ne želim dovesti u situaciju da izgubim motivaciju, a moram nastaviti”, objasnio je Ricciardo.

“Idealan bi mi bio dvogodišnji ugovor. Mislim da bih se tada osjećao najudobnije, a i lako bih vidio što dalje. Za tri godine nam dolaze velike promjene i ne znam što nam točno donose”, zaključio je uvijek dobro raspoloženi Australac.

1 KOMENTAR

Comments are closed.