Ducatijev vozač i trostruki prvak kraljevske klase Jorge Lorenzo kaže da su ga loše performanse u Austinu rastužile i da ih teško prihvaća.

Lorenzo je bio najbrži Ducati u kvalifikacijama, ali kad je došao red na ključni događaj vikenda u potpunosti je podbacio. Na kraju je završio s 31 sekundom zaostatka iza pobjednika Marca Marqueza.

Lorenzo je napustio Teksas sa samo šest bodova, jedinih koje je dosad u tri uvodne utrke osvojio. Ovo mu je najgori start seszone u karijeri.

“Jako sam tužan i razočaran. Danas jednostavno nije bio moj dan. Teško prihvaćam ovaj rezultat i nema mi druge nego zaboraviti ovu utrku. Moram ostati pozitivan i nastaviti s teškim radom, kao i do sad!”, naveo je.

“Rezultati mi jednsotavno ne dolaze. Nadam se da će se stvari uskoro preokrenuti kako bih demonstrirao svoju vožnju”, istaknuo je.

Lorenzo se mučio od početka utrke. Na startu je pao nekoliko pozicija, a u drugom dijelu utrke potonuo u poretku.

“Teško je startati s novim motociklom, nešto teže engo prošle godine. Vjerojatno nismo odabrali pravu gumu jer je tvrda previše proklizavala”, objašnjava.

“Staza je izuzetno fizička i mislim da se mučim s novim Ducatijem, a naročito na kočenjima. Moramo ishoditi rješenje u budućnosti”.

“Znam što sam učinio u prošlosti i što mogu učiniti ubuduće, tako da se moram nastaviti baviti poboljšanjem i radom, a rezultat će doći uskoro, zar ne?”, dodao je.

Lorenzo je imao incident s Jackom Millerom na satelitskom Ducatiju koji mu je upao na kočenju u stilu MM#93. To je jako razljutilo Jorgea jer na kraju uopće nije želio prihvatiti Jackovu ispriku.

“On se našao široko, a ja sam si kazao: ‘Ah idemo po ovo’. On je zaista išao čudnom linijom u zavoj 1 i pri prelasku nisam osjetio kontakt, niti mislim da ga je bilo”, kazao je Miller.

Lorenzu je zaista potrebno hitno buđenje i pronalazak forme ako još želi sačuvati zvjezdani status jer kako stvari stoje, sve ga manje opravdava.