Razočarani Hamilton ostao sjediti u bolidu

Lewis Hamilton je priznao razočaranje lošim rezultatom u drugom dijelu kvalifikacija za VN Monaka zbog čega je ostao sjediti u bolidu neko vrijeme da se pribere.

Hamilton se mučio u ključnom trenutku vikenda u Monaku i nikako nije mogao zauzdati svoj Mercedes W08. Naposljetku se stavio u nezahvalnu poziciju jer je morao hvatati krug za prolazak u posljednjim sekundama, a tada se Vandoorne zabio u ogradu i izazvao žutu zastavu što je bio kraj Britančevih nada u prolazak iz Q2.

“Toliko sam bio shrvan lošim rezultatom da nisan želio izaći iz bolida”, kazao je Hamilton. “Toliko je vremena i energije uloženo od mene i strane momčadi na pripremu. Kada vidite ostale vozače da su uspjeli pripremiti aute, a da mi bez obzira na sve bili nemoćni. Osjećaj je misteriozan jer nitko ne zna objasniti što je pošlo po krivu”, nastavio je.

“Ne znam kako je jedno auto (Bottasov) moglo dovesti gume na idealnu temperaturu, a drugo ne. Nisam siguran je li do postavki jer znam da nisam loše vozio i nisam spor na ovoj stazi”, smatra Hamilton.

Hamilton se nada da će mu kolega Bottas poremetiti Ferrarijeve planove i da će on za dolazak u bodove trebati preuzeti rizik.

“Ako ne prođete u Q3, vaš je vikend, više ili manje gotov. Onda vam jedino ostaje pokušati izvući što više. Sutra ću dati sve od sebe da se popnem u poretku. Znam da je jako teško pretjecati i morati ću riskirati”, zaključio je Hamilton.