Andrea Dovizioso se ispričao Ducatiju nakon pada samo dva zavoja nakon preuzimanja vodstva na VN Francuske u Le Mansu.

Dovizioso kaže da njegova vožnja nije bila agresivna i da u taj trenutak uopće nije pritiskao. Da nije pao, uvjeren je kako bi se borio s rivalom Marquezom za pobjedu.

Sve što je Dovi mogao ponuditi je isprika momčadi za rezultatski podbačaj i vrlo skupi pad jer se Marquez dodatno udaljio u prvenstvenom poretku.

Navodno je pritiskao 80% Ducatijevih mogućnosti, ali nezgodni zavoj La Chapelle je na nizbrdici, a Dovi je pogriješio točku kočenja i ostao malo van idealne putanje, ali to je bilo dovoljno za proklizavanje.

Odlično je započeo utrku i vrlo brzo se probio na startu na treće mjesto. Vrlo brzo se riješio osvajača Pole pozicije Johanna Zarca, a potom krenuo za vodećim kolegom Lorenzom.

Preuzeo je vodstvo, ali sreća nije dugo trajala i sada ima ogroman deficit od 49 bodova za Marquezom koji vozi u nikad boljoj i konzistentnijoj formi.

“Ovo je loše, jako loše. Nisam vozio agresivno, niti pritiskao, samo sam malo zakasnio s kočenjem i to me nije zabrinulo u dani trenutak i zbog toga sam izgubio prednji dio. Zbog toga sam jako razočaran”, kaže Dovi.

“Teško mi je ovo prigristi jer da sam pao pri pritiskanju 100%, pomirio bih se s tim jer se takve stvari mogu dogoditi, ali kad vam se dese ovako dok ne pritišćete je razočaravajuće”, objašnjava Talijan iz Foglija.

“Strategija mi je bila odmaknuti se od Zarca i ne biti agresivan jer je on bio spreman voziti na granici. Vidio sam ga dva-tri puta kako gubi prianjanje stražnjeg dijela i zamalo udara Lorenza”, dodaje.

Dovi ne gleda situaciji u prvenstvu optimistično: “Jako je loše zaostajati 49 bodova Za Marcom. To je jako loše. Mislim da se dosad jako dobro nosio u svakoj situaciji”.

“Uvjeren sam da bih se borio s Marquezom za pobjedu. Jako mi je žao tima jer su zaista napravili sjajan posao tokom vikenda. Započeli smo dobro utrku i imali smo brzinu”, zaključio je Dovizioso.