Kimi Raikkonen je po završetku utrke VN Azerbajdžana otkrio kako je imao puno sreće što je uopće završio jer je u završnoj fazi utrke pri punoj brzini udario u zid.

Kimi je u prvom krugu imao sudar s Estebanom Oconom gdje je oštetio prednje krilo nakon čega je otišao u boks po novo te je nastavio utrku s 12. mjesta.

Malo po malo se probijao naprijed te je uz pomoć SC-a i sudara ostalih vozača uspio završiti na drugom mjestu, no božica sreće Fortuna je bila na njegovoj strani tri kruga prije kraja kada je u punoj brzini udario u zid i nastavio utrku bez ikakvog oštećenja te dovezao bolid do postolja.

“U prvom krugu nakon ponovnog pokretanja na kraju ravnice sam u punoj brzini udario zid s unutarnje strane”, rekao je Raikkonen.

“Imao sam sreće što nisam zapeo s prednjim kotačem. Očekivao sam da ću se morati zaustaviti vrlo brzo, ali imao sam sreće.”

Iceman dodaje kako je zamalo udario zid i prije početka utrke u formacijskom krugu.

“Imao sam mnogo bliskih trenutaka. Bio sam na granici, nije bilo najlakše. Nije bila ni najugodnija utrka, neki krugovi su bili vrlo dobri, a u nekima sam morao pokušati ne udariti zid.”

“Osjećaj je bio tamo, ali ne dosljedan pa sam mislio: “U redu, samo pokušavam ići brže, ali malo sigurnije”, objašnjava.

“Možda su danas neke stvari išle nama na ruku, ali sve što se dogodilo, dogodilo se ispred nas.”

“Vidjeli ste Red Bull, bio sam poprilično siguran da će se nešto dogoditi između njih kada se dovoljno približe jedan drugome.”

“Izbjegli smo probleme u ovoj utrci – znajući što se dogodilo prošle godine, to je bio cilj”, kazao je Kimi.

raikkonen

 

Kimi se ne smatra krivim za sudar s Oconom

Ocon je okrivio Kimija za sudar u prvom krugu, ali Finac smatra da vozač Force Indie nije vidio koliko je široko napao zavoj.

“Bio sam s unutarnje strane, i ne znam je li me vidio, ali samo je naglo skrenuo. Izvukao je deblji kraj. Mislio sam da je znao da sam tamo jer sam bio pokraj njega.”

“Uništio sam prednje krilo, gume i nisam vidio više štete. Bolid se osjećao u redu, malo sam se borio s gumama, ali siguran sam da nije bilo više oštećenja”, zaključuje Raikkonen.