Raikkonen na izlaznim vratima Ferrarija?

U jeku loših rezultata Kimija Raikkonena, sve su glasnije spekulacije o mogućoj zamjeni Finca sa Sergiom Perezom u sjedištu propetog konjića.

Raikkonen je započeo sezonu s uzastopnim porazima u kvalifikacijama i utrkama od momčadskog kolege Sebastiana Vettela i dosad nije ostvario niti jedan podij.

Sergio Perez je već nekoliko sezona pod Ferrarijevim povećalom i nebrojeno je puta bio na pola puta do crvenog kokpita.

Problem mu je predstavljao latinski temperament i agresivnost na stazi, ali se Sergio Perez u Force Indiji 2014. i 2015. godine profilirao u klasnog vozača. Dokaz je uspješna unutarmomčadska borba s Hulkenbergom, jednim od najcijenjenijih vozača koji nisu F1 prvaci.

Meksikanac je u posljednjih 10 utrka prošle sezone uvijek dolazio do bodova i ostvarivao kvalitetne rezultate. Valja naglasiti i dva treća mjesta u bolidu kojem je ulazak u top 5 predstavljao krajnji doseg.

“Puno sam sazrio i osjećam da radim fantastičan posao skupa s momčadi i kako napredujemo. Nadam se da su velike momčadi shvatile što sam sve napravio u posljednjih nekoliko godina”, kaže Sergio Perez.

Meksikancu ugovor istječe krajem godine i zasigurno bi se dogodine želio vidjeti u crvenom kombinezonu. Pitanje je samo kakav plan ima Ferrarijevo vodstvo i da li je Kimi doista spreman za konačnu F1 mirovinu.