Kimi Raikkonen smatra da su male stvari onemogućile Ferrariju da osvoji naslov svjetskog prvaka ove sezone.

Raikkonen smatra da je osobno loše započeo sezonu jer mu je trebalo dosta vremena da pohvata detalje oko postavki.

“Mislim da sam sezonu započeo poprilično loše. Nismo bili tamo gdje smo se trebali nalaziti”.

“Trebalo mi je previše vremena da shvatim idealne postavke. Nakon što sam napokon shvatio i počeo s boljim nastupima, na red su došla odustajanja iz raznih razloga”, navodi Kimi.

“Mislim da smo kao momčad došlo daleko s obzirom gdje smo bili u prethodnoj sezoni. Napravili smo dobar korak, ali očito nedovoljan jer želimo da Ferrari osvoji oba prvenstva”.

Iako su Mercedes i Lewis Hamilton vrlo rano osigurali prvenstvo, Raikkonen navodi da je Ferrari imao potencijal da im budu puno bliže.

“Mislim da smo imali sve što nam je trebalo ove godine, samo nam treba čisti razvoj situacije i ne činiti greške, s vozačke i timske strane”, dodaje Finac.

“Male stvari su nas puno koštale i radi njih je prvenstvo otišlo u lošem smjeru za nas”.

“Imamo sjajno auto, alate i ljude za posljednje dvije utrke sezone. Iako je prvenstvo gotovo, morat ćemo se potruditi kao i uvijek i pobijediti u utrkama”.

Raikkonen o petom mjestu u prvenstvenom poretku kaže: “Mislim da je jasno zašto smo tu gdje jesmo. Takva je jednostavno bila ova sezone”.

“Moramo učiti i poboljšati neke stvari za iduću godinu. Ove smo zasigurno puno stvari mogli učiniti bolje”, zaključio je Raikkonen.