Kimi Raikkonen odbija navode kako je očiti drugi vozač u Scuderiji Ferrari ove sezone.

Raikkonen je izvedbama na stazi vrlo dobro započeo sezonu 2018, ali mnogi još vjeruju kako se Ferrari jasno odlučio za Sebastiana Vettela kao #1 vozača, prilagođavajući mu strategiju.

“Ne bih želio to komentirati, koliko ja znam, imam stopostotnu priliku kao i on”, kazao je finski veteran pred trkaći vikend u Bakuu.

“Ovdje sam kako bih dao sve od sebe i želim se boriti koliko god mogu, inače ne bih bio ovdje ako nisam u mogućnosti”, jasan je Kimi.

Raikkonen odbacuje najnovije špekulacije kako će najvjerojatnije izgubiti sjedište od Daniela Ricciarda.

“Isto se događa svake godine, u zadnjih 15 sezona vjerojatno…Svake me godinu miču, i ako samo tako nastave, prije ili poslije će biti u pravu”, kazao je.

“O takvim stvarima više ni ne želim pričati niti ih komentirati”, zaključio je ledeni Finac.

Raikkonen vozi na razini na kojoj smo ga nekoć gledali. Pronašao je formu i može se pohvaliti kako je brz u kvalifikacijama i utrkama, ali za veći uspjeh mu je dosad izostao element sreće.

38-godišnjak ima bolji uvid u Ferrarijevo interno odlučivanje, tako da mu izjava o motivaciji, tj. da ne bi uopće bio u sportu da ne misli pobijeđivati, sasvim dovoljno govori.

1 KOMENTAR

  1. Komentar:Kimi više nikada neće biti onaj kojeg smo jako zavoljeli. U Ferrariju ga još jedino drži Vettel jel mu ne muti vodu. Ako će u Ferrariju biti malo pameti, uzeti će Riccarda koji je budućnost. A kada shvate da Vettel nije Scumacher, leti i Seb.

Comments are closed.