Odlični rookie Fabio Quartararo nas je još jednom oduševio fantastičnom vožnjom u kvalfikacijama za VN Španjolske u Catalunyi. Napravio je brz i uglađen krug i došao do druge Pole pozicije ove sezone.

Quartararo i Yamahe su ponovno u dobroj formi, s čak četiri vozača u top 6 plasmana. Jedino su drugoplasirani Marc Marquez i šestoplasirani Andrea Dovizioso ‘pokvarili’ slavlje senzacionalnih Yamaha u gornjem dijelu poretka.

“Odlično je startati s P1, naročito na ovoj stazi gdje je pozicija jako bitna. Dat ćemo sve od sebe sutra da postignemo najbolji rezultat”, kazao je nakon kvalifikacija 20-godišnji Francuz, nesuđena zamjena Johanna Zarca.

Vodećeg u poretku Marca Marqueza sutra čeka izazovan posao jer se Yamahe odlično ponašaju u zavojima, a naročito tehničkom zadnjem sektoru. Iza njega će krenuti rival iz mladih dana Maverick Vinales. Ohrabrujuća je za njega Hondina brzina na pravcu, koja je za preko 10 km/h veća od Yamahine, tako da će sutra morati igrati stratešku igru ako želi započeti novu pobjedonosnu seriju.

Valentino Rossi će startati iz drugog reda, uz sunarodnjake Franca Morbidellija i Andrea Doviziosa. Doktor je u Catalunyi imao jedne od najzapaženijih nastupa u povijesti i ne sumnjamo kako će sutra pokušati povratiti stari sjaj ako ga Yamaha i postavke za utrku posluže.

Pobjednik prošle utrke u Mugellu Danilo Petrucci će startati iza kolege Doviziosa sa sedmog mjesta. Bio je na dobrom putu za start iz prvog reda, ali je previše pritiskao i završio nastup proklizavanjem u šljunak.

Ne sumnjamo da nas sutra očekuje još jedna uzbudljiva i neizvjesna utrka. Temperatura asfalta je vrlo visoka i površina je klizava, tako da vozače očekuje jedan od najvećih izazova vožnje po suhom. Ne propustite utrku sutra u 14 sati.