Fabio Quartararo i Franco Morbidelli su priredli pravu senzaciju u kvalifikacijama za VN Španjolske u Jerezu. Vozači Petronas Yamahe su napravili najbrže krugove i sutra će startati ispred Marca Marqueza.

Quartararo nas je ponovno oduševio i dao do znanja kakve buduće podvige možemo očekivati. Ništa lošiji nije bio ni sezonu iskusniji Morbidelli koji je do posljednjeg sektora imao identično vrijeme kao mlađi kolega.

Bilo je jasno da se sprema senzacija u posljednjim minutama kada Marc Marquez nije uspio poboljšati vrijeme koje je postavio još u početku sesije. Tada mu je malo pomogao kolega Jorge Lorenzo koji ga je ‘vukao’, a poslije i proklizao na kočenju te završio svoj kvalifikacijski nastup.

Ducati i Dovizioso će potražiti bolju priliku u utrci, a bili su samo malo sporiji od vodećeg trojca, svega 0.139 zaostatka za Quartararom i 0.048 za Marquezom što obećava jako uzbudljivu utrku. Njegov kolega Petrucci nije uspio potvrditi jako izdanje iz FP3 kada je oborio rekord kruga jer je pao u posljednjem pokušaju te će startati sa sedmog mjesta.

Maverick Vinales i tvornička Yamaha začudo nisu uspjele ispratiti kvalifikacijski tempo satelitske momčadi te će sreću i priliku potražiti u utrci. Prošle su godine u Jerezu imali problema s potrošnjom stražnje gume i nadamo se da sutra neće imati sličan problem.

Valentino Rossi je ispao još u Q1 i sutra će startati kao 13. u blizini Jorgea Lorenza na 11. i Joana Mira na 12. mjestu. Doktora je izbacio njegov dobar prijatelj Francesco Bagnaia, a vidjeli smo da mu se motocikl vrzma pod jakom akceleracijom.

Pobjednik prošle utrke Alex Rins nije uspio potvrditi poboljšanu formu Suzukija i sutra će krenuti s tek devetog mjesta.

Sutra je utrka kraljevske klase prema rasporedu u 14:00 sati i nipošto je nemojte propustiti jer staza Jerez nudi odličnu trkaću zabavu za vozače i gledatelje do posljednjeg zavoja.