Fabio Quartararo je objasnio razlog pada u prvom zavoju s kojim je obilježio vikend ne samo sebi, već i Andrei Doviziosu koji se ispalio poput metka preko Yamahe.

Quartararo je dramatičnim padom sveo Doviziosove prvenstvene šanse na minimum. Za svoj pad krivi pobjednika Alexa Rinsa koji se nalazio pokraj njega i čije je proklizavanje dovelo do reakcije zbog koje je izgubio kontrolu.

Impresivni MotoGP novak Quartararo je slovio kao glavna prijetnja Marcu Marquezu na Silverstonu, ali mu je utrka trajala samo 6-7 sekundi.

“Rins me prestigao, ali i ja sam mogao prestići Jacka Millera s vanjske strane u prvom zavoju. Dao sam gas u isti tren kao Rins, a onda je on jako proklizao. Morao sam pustiti gas poprilično brzo da ne napravimo kontakt, a onda mi se dogodilo jako proklizavanje i nažalost sam izgubio kontrolu”, objašnjava Francuz.

“Imao sam slične trenutke, ali ovaj je bio jako čudan jer da Rins nije pogriješio, ne bi došlo do ovoga. Nisam bio jedini vozač koji je gubio prianjanje u ovom zavoju, ali tako je kako je, trkaći incident i to je to”, dodaje.

Quartararo misli da se radilo isključivo o nedostatku sreće i spletu okolnosti. Na upit kako je moguće da se uz svu elektroniku i traction control takvo nemilo ponašanje motocikla moglo dogoditi, Fabio je kazao da ne misli da je u pitanju traction control.

“Mislim da je više u pitanju gas, a kad sam vidio Rinsa, zatvorio sam ga agresivno i u taj trenutak je motocikl izgubio stabilnost. Bio sam u boku dok sam davao gas, a kad sam ga opustio zbog Rinsa, zaista je postao agresivan”, prisjeća se.

Najbliži svjedok incidenta je bio Jack Miller na Pramac Ducatiju i on ima svoje viđenje: “Inače se kroz taj zavoj ide u trećoj brzini, ali s obzirom da smo tek startali, onda smo u drugoj”, kaže Australac.

“Naravno, kada jako dodate gas u drugoj isporuči puno više snage. Treća je brzina inače mapirana da bude glatka i uglađena. Vidio sam odmah da neće biti dobro”, iznosi Miller viđenje iz svog ugla.

Quartararo smatra da je imao brzinu, ali nije siguran da li bi bilo dovoljno i za pobjedu. “Mislim da je jako teško ustanoviti bi li se imali priliku boriti s Rinsom i Marquezom, ali ako pogledamo na papir, brzina za podij je bila tu”, zaključio je Quartararo.

U vezi fizičkog stanja nakon teškog pada, Fabio je kazao da se osjeća dobro i da ništa nije slomio. Drago mu je da je Dovi u redu jer je pretrpio težak pad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.