Profesor Dovizioso održao lekciju u Misanu!

Dovizioso Lorenzo

Andrea Dovizioso je pobjednik VN San Marina na stazi Misano ispred Hondinih vozača Marca Marqueza i Cala Crutchlowa. Ducati je ovog vikenda napravio sjajan posao, a okrunio ga je profesor Dovi briljantnom vožnjom od početka do kraja utrke.

Dovizoso je nakon lošijih kvalifikacija i starta iz drugog reda već u prvom krugu odradio dobar dio posla. S petog se mjesta popeo na treće i naciljao vodeći dvojac Lorenzo/Marquez.

Jorge Lorenzo je odlično startao s Pole pozicije, ali sreća nije bila dugog vijeka dočim je potpao pod kolegin pritisak. Cijelu se utrku borio za drugo mjesto sa sunarodnjakom Marquezom dok je Dovizioso gradio vodstvo.

Lorenzo i Marquez u još jednoj epskoj borbi

U završnom je dijelu utrke Lorenzo osjetio priliku jer je profesor Dovi spustio tempo i dopustio da mu se približi. Lorenzu nije bilo interesantno mjesto na postolju i pogriješio je na vrhu zavoja i proklizao van staze. Vratio se u utrku, ali van zone osvajača bodova.

Iza vodećeg trojca se usamljeno vozio Cal Crutchlow na LCR-Hondi, dok su se iza njega borili Alex Rins na Suzukiju protiv Yamahinih vozača Mavericka Vinalesa i Valentina Rossija. Oni su prošli ciljem sa skoro 20 sekunda zaostatka iza pobjednika Dovija koji je zapečatio prvu pobjedu u kraljevskoj klasi na Misanu.

Marquez je povećao vodstvo u prvenstvenom poretku ispred Valentina Rossija i sad su šanse preko 95% da ostaje u rukama četverostrukog prvaka kraljevske klase.

Sljedeća se utrka vozi za dva tjedna na španjolskom Aragonu.