Poncharal: Pobjeđivanje Yamahe je malo neugodno

zarco

Herve Poncharal, šef Yamahinog satelitskog odjela Tech 3, priznaje da je njegov tim pobijedivši tvorničku momčad u nekoliko navrata ove sezone stvorio neke “neugodne” situacije.

Tvornički vozači Maverick Vinales i Valentino Rossi proživjeli su veoma frustrirajuću 2017. godinu, dok je debitant Johann Zarco zasjao na svojoj Tech 3 Yamahi. U paru s Nijemcem Jonasom Folgerom su ponekad sačuvali Yamahin obraz.

Francuz je uspio pobijediti Rossija i Vinalesa šest puta dok je to njegovom timskom kolegi Folgeru pošlo za rukom dvaput.

Poncharal je izjavio da ovakvu sezonu kakvu su imali sa Zarcom nisu zamišljali ni u najluđim snovima, ali također priznaje da je pobjeđivanje tvorničke momčadi stvaralo neke neugodne trenutke.

“Ponekad mi je bilo malo neugodno dok smo bili ispred njih”, rekao je Poncharal.

“Mogao sam vidjeti neka razočarana lica, nismo uvijek dobivali puno rukovanja, hvale i osmijeha nakon utrke, ali razumijem ih.”

“Činjenica da smo to učinili s godinu dana starijim motociklom stvara veliki pritisak na Yamahine inženjere te njihove vozače. Možda su išli u potpuno pogrešnom smjeru”, dodaje.

Tech 3 ne bi trebao pobjeđivati tvornički tim

Iako su imali jaku sezonu, Poncharal ističe kako natjecanje s tvorničkim timom nije mjesto na kojem trebaju biti i da je prioritet pomoći japanskoj marki da osvoji naslov.

“Postoje četiri M1 na stazi, zajedno moramo dati što je moguće vrijednije informacije tvornici kako bi se mogli boriti za prvenstvo”, nastavlja.

“Uvijek će tvornički tim biti prvi. Svi zajedno smo tim Yamaha, ovo je 20. uzastopna sezona s njima, znam ih dobro i poštujem puno.”

“Ako uspijemo ostvariti rezultat, to je zato što imamo odličnog vozača, dobar tim i posadu, ali i dobar motocikl.”

“Zato se moram zahvaliti Yamahi za način na koji su nas podržali”, zaključuje Poncharal.