Petrov upozorava Kvyata: “Mjesto ti nije sigurno”

Bivši vozač F1 Vitaly Petrov je javno upozorio sunarodnjaka Danil Kvyata tvrdnjom da danas nitko ne može biti siguran u svoje sjedište za iduću sezonu.

Danil Kvyat u zadnje vrijeme javno napominje kako u skorom vremenu očekuje produženje ugovora s Red Bullom. Rus tako prebacuje lopticu na stranu terena momčadi kako bi što prije donijeli odluku.

Red Bullov šef Christian Horner je već izašao s izjavom kako nema potrebe za promjenama u Toro Rossu u 2018. godini. Carlos Sainz je nedavno potvrdio vjernost Red Bullovu programu, iako ima odriješene ruke u slučaju bolje ponude od neke jake momčadi.

Dok za Sainza ima budućnosti u F1, Kvyat mora biti jako oprezan jer je u puno težoj situaciji. Izuzev lošijoj formi i performansama od Španjolca, skloniji je incidentima i sukobima s drugim vozačima.

“Ovo govorim kao bivši F1 vozač. Nitko danas nije imun na rizik od toga da ga se zamijeni u bilo kojem trenu”, započeo je Petrov za rusku televiziju.

“Iako Christian Horner govori kako želi produžiti ugovor, mislim da Kvyat ne smije ostati spokojan. Sjećam se dok sam vozio za Renault kako je Nick Heidfield bio jak, ali opet ga je Renault otpustio i zamijenio ga Brunom Sennom usred sezone”, nastavio je 32-godišnji Petrov.

“Mislim da je pravo vrijeme da se Danil malo odmori, pronađe motivaciju i pripremi za drugi dio sezone. Ako mu se ponove iste greške kao u prvom dijelu sezone, moglo bi vrlo loše završiti za njega”, zaključio je iskusni Petrov.