Bivši vozač Red Bulla i Toro Rossa Danil Kvyat je imao priliku testirati NASCAR Euro seriju automobila u utorak, ali neće se natjecati u njoj dogodine.

Kvyat je ostao bez posla u Red Bullu nakon VN SAD-a u Teksasu, a navodno je u jakom kontaktu s dvije Formula E momčadi.

Jučer je napravio test NASCAR Euro serije na stazi Franciorta u Italiji prema riječima direktora Euro serije Jeroma Galpina.

“Danil je bio s nama jučer i napravio nekoliko krugova u našem autu otprilike dvije-tri sesije. Više je bilo da otkrije novi tip auta i senzaciju koju proizvodi na stazi”, kazao je direktor.

“On je zapravo vrlo dobar prijatelj sa šefom momčadi i bivšim F1 vozačem Alexom Caffijem. Imali smo test mladih vozača pa je pozvao Danija u posjetu i iskusi nešto drugačije. On je došao i malo se zabavio na stazi”, dodaje Galpin.

“Uživao je u vožnji, ali moram potvrditi kako se Kvyat nema namjeru natjecati u NASCAR Euro seriji. Ovo je napravio iz zabave i neka vidi osjećaj upravljanja autima bez ikakvih pomagala. Test je bio čisti užitak za njega”, objašnjava.

“Danil je iz Formula 1 vozač i tome je predan. Nemam što dalje dodati jer sam vidio da je još uvijek fokusiran na F1, a tako bi se i trebao držati”, zaključio je Galpin.