Bivši vozač Red Bulla i Toro Rossa Danil Kvyat započinje novo vozačko poglavlje u Ferrariju. Potpisao je za mjesto razvojnog vozača.

Kvyat je ostao bez mjesta u Red Bullu nakon obračuna sa Sebastianom Vettelom na domaćoj VN Rusije te je unazađen u juniorski Toro Rosso gdje se teško nosio sa Carlosom Sainzom.

Zamijenjen je ekspresno prvo s Red Bullovim omladincem Pierrom Gaslyem prije VN Malezije, a nakon što mu je Renaultov otkaz Jolyonu Palmeru povratio nadu u ostanak u F1, dočekao ga je novi hladni tuš.

Nakon VN SAD-a i posljednjih bodova u dosadašnjoj F1 karijeri, svoje je mjesto prepustio 28-godišnjem Novozelanđaninu Brandonu Hartleyu.

Ferrari će vjerojatno dobiti benefit s tehničke strane jer je Kvyat kao Red Bullov vozač jako dobro upućen u kvalitete koje mu je pružila njihova šasija i slovi za vjerojatno najbolju na gridu.

Rus je svoju kvalitetu i vozačko umijeće već dokazao 2015. kad je na kraju sezone završio s bodovnom prednosti ispred uvaženog kolege Ricciarda koji je prethodnu sezonu nadmašio četverostrukog prvaka Seba Vettela.

Svakako će biti zanimljiva Vettelova reakcija i medijski istup ako do njega dođe u vezi novog momčadskog kolege.