Red Bullov savjetnik Helmut Marko otkriva da je austrijska momčad spremna napustiti Formulu 1 ako s novim partnerom Hondom ne ostvare vrhunske rezultate.

Red Bull je gladan naslova, pobjeda i Pole pozicija, a nedavno su i prekinuli suradnju s Renaultom kako bi sreću okušali s japanskim proizvođačem.

Iako ih se slovi dijelom velike trojke, Red Bull se nije borio za naslov prvaka od 2013. godine. Motorsportski savjetnik Marko navodi kako je ovo posljednja bačena kocka za Red Bull. Ako ne ispune očekivanja, Red Bull će napustiti F1.

“Drago nam je što smo započeli suradnju s Hondom, ali ako suradnja ne bude išla u smjeru kojeg priželjkujemo, morat ćemo napustiti F1”, kaže Marko za Speedweek.

Suradnja Honde s juniorskom momčadi Toro Rosso zasad teče vrlo dobro. U trećoj utrci sezone u Bahreinu su osvojili izvanredno četvrto mjesto s Pierrom Gaslyem i prekinuli očajan niz kakav su imali s McLarenom.

Nakon tri katastrofalne sezone u McLarenu, Honda je bila blizu napuštanja F1, ali su ih nakon intenzivne rasprave iz Red Bulla uvjerili da daju prilici njihovom juniorskom timu.

Nakon prvog dijela sezone, vidljivi su Hondini tehnološki pomaci, motor je pouzdaniji i ima više snage. Japanci su predani kampanji povratka na svjetski vrh, a dobra volja, japanska etika i radinost nikad nisu bili naodmet.