Red Bullov šef Christian Horner nije propustio iskoristiti priliku da bocne šefa Renaulta Cyrila Abiteboula nakon što su se oba Renaulta pokvarila u završnici VN Bahreina.

Red Bull je odbacio Renaultove motore na kraju prošle sezone i prešao na Hondu od ove. Novo partnerstvo s Hondom je započelo podijskim plasmanom u Australiji, a i jučer bi Max došao do još jednog da sigurnosni automobil zbog dva parkirana Renaulta nije izašao na stazu.

Nakon utrke se o situaciji oglasio i Christian Horner. Kao glavni razlog je naveo da su prekinuli suradnju s Renaultom zbog frustracija prouzrokovanih radi nepozdanosti paketa.

“Pucanje Renaulta nam nažalost nije pomoglo doći do podija. Ironično je, zar ne? Bili ili ne bili u našem autu.”, kroz smijeh je komentirao Horner.

Nakon prelaska na Hondu, Red Bull se brzinom nalazi otprilike gdje i s Renaultom, ali bez kvarova. Nedostaje im pola sekunde do vrha i imaju pola sekunde od ostatka. Mrtva sredina.

Momčad iz Milton Keynsa je ohrabrena ranim znakovima partnerstva i vesele se pronalasku novih stvari i kraćenju prednosti. “Mislim da moramo pronaći još performansi. Mercedes je bio sretan s 1-2 finišom. Ferrari je bio dominantan cijelog vikenda”, kaže Horner.

“Moramo razumjeti gdje smo, proučiti snage i slabosti ovdje spram Ferrarija je jako važno”.

Horner kaže da je Red Bullov najveći izazov ovog vikenda bio kako izvući maksimum performansi iz guma. Navodi Ferrarijevu promjenu forma iz Australije za Bahrein kao pokazatelj koliko su gume bitne za kompetitivnost.

“Mogli ste vidjeti kada se nalazite u optimalnom operativnom prostoru kako jedna momčad može izgledati sasvim različito. Ferrarijeva forma se skroz promijenila od Melbourna, a slično se može ustanoviti i za Mercedes. Samo se mora razumjeti u čemu je magična kvaka”.

“Mislim da nam zasad ne ide najbolje u izvlačenju maksimuma iz naših guma u kvalifikacijama i u utrci. Ne znam koliko je jaki vjetar bio kriv, ali isto je puhalo svima. Mislim da su naši vozači napravili dobar posao, ali oni nisu sretni jer trenutno nemamo bolid u punom potencijalu”, zaključio je Horner.