Šef Renaultovog sportskog programa Cyril Abitebouel je pozvao Red Bull da prekinu s iznošenjem visokih očekivanja od novih Renaultovih poboljšanja.

Abiteboul je nezadovoljan Red Bullovim javnim istupima kako očekuju bitna poboljšanja od Kanade i inzistira kako će novo poboljšanje pomoći i olakšati nove nadogradnje.

“Red Bull uvijek krivo komunicira u vezi performansa i razvoja. Želio bih da stanu na kraj jer mi radimo na razvoju svakog vikenda”, kazao je Abiteboul.

“Kazali smo da je pouzdanost glavni problem za isporuku snage. Prije Španjolske smo odradili program dyno-testa i sve tri momčadi su već u subotu imali spremna softverska poboljšanja”.

“Nije sve crno i bijelo, ne možemo odjednom preskočiti Mercedes po pitanju snage, ali im se svakako možemo približiti. Ono što možemo garantirati je da ćemo svaku utrku poboljšavati motor”, smatra šef Abiteboul.

“Već smo pri kraju softverskih, hardverskih i ostalih rješenja u koju spadaju gorivo i maziva tako da ćemo i tu nešto dobiti na performansama”. S novim motorom bi trebala doći i nova 5 kilograma lakša MGU-K jedinica.

Šef Red Bulla Christian Horner je u Španjolskoj kazao kako su se približili Mercedesu i Ferrariju, ali da im je potrebno veće poboljšanje od Renaulta.

Cyril Abiteboul im je na to odgovorio: “To se neće dogoditi ove godine. Već imamo jasnu ideju za motor iduće godine i cilj nam je tada u potpunosti smanjiti zaostatak za vodećima”.

Postavlja se samo pitanje, što će sada ambiciozni Red Bull imati za reći?