Red Bull je proglasio VN Kine prekretnicom za njihov bolid RB15. Priznaju da se zasad bore s aerodinamičnim postavkama, ali i da im šasija zasad nije ravnopravna Mercedesu i Ferrariju.

Šef momčadi Christian Horner je čak senzacionalno proglasio da će teško do pobjede ove sezone i da im je fokus samo na kraćenju prednosti za vodećim duom.

“Istina je da nemamo zacrtani cilj što se tiče broja pobjeda. Naša je glavna zadaća sada smanjiti zaostatak za vodećima”, priznaje Horner.

On i savjetnik Red Bulla Dr Helmut Marko ističu kako RB15 ima određenih aerodinamičnih problema i kako se nadaju da će genijalni dizajner smisliti rješenje.

Vozač Max Verstappen je čvrsto na zemlji i kada već ne može do pobjede, nastoji skupiti što više bodova. “U ovom trenutku, najviše što možemo učiniti je skupljati bodove”, kazao je Nizozemac poslije utrke.

Red Bullu ne pada na pamet za išta kriviti novog partnera Hondu jer su tek izašli iz frustrirajućeg partnerstva s Renaultom. Odmah su jasno poručili: “Snaga motora nije Red Bullov problem ove sezone”.

Navodno su dosadašnje Hondine performanse gotovo identične performansama koje su izvlačili iz Renaulta prošle sezone, ali do prave istine je zasad teško doći.