Force Indijin Sergio Perez je svjestan da će nadolazeća sezona biti odlučujuća što se tiče njegove karijere ako 2019. želi završiti u nekoj od velikih momčadi.

Perez je kroz zadnjih nekoliko sezona pokazao odličnu konzistentnost, a prošle je sezone završio na sedmom mjestu u poretku vozača. Meksikanac vjeruje da je svojim predstavama dokazao koje su njegove mogućnosti u Formuli 1.

Perez je spreman impresionirati i ove sezone kako bi bio kandidat za mjesto u jednoj od top tri najbolje momčadi. Ugovori Kimija Raikkonena, Valtterija Bottasa, Daniela Ricciarda i Lewisa Hamiltona završavaju na kraju ove godine.

Govoreći za Motorsport.com, Perez priznaje da će ova godina biti vrlo bitna.

“Sljedeće godine ćemo imati mnogobrojne promjene u vozačkim postavama pa je važno biti brz od samog početka ove sezone.”

“Vjerujem u Formulu 1. U ovome sportu te promatraju kroz mnogo godina, a ne samo kroz jednu utrku ili sezonu. Kada pogledate što sam napravio posljednjih godina, mislim da sam u dobroj poziciji.”

perez

“Ukoliko se pruži nekakva prilika, ja sam u potpunosti spreman – s aspekta vozača, ali i kao osoba.”

“Dokazao sam što mogu napraviti u Formuli 1, ali želim još više i osjećam da mogu ostvariti puno više od ovoga.”

Perez je dobio priliku u McLarenu 2013., ali Meksikanac je uvjeren kako je mjesto u britanskoj momčadi došlo prerano u njegovoj karijeri pa nije uspio iskoristiti priliku na pravi način. McLarenov je bolid također bio u nikad goroj formi nakon uzastopnih sezona u borbi za vrh.

“Uistinu vjerujem da je mjesto u McLarenu došlo prerano u mojoj karijeri, nisam bio spreman. No, ta prilika je došla zbog toga što sam odrađivao dobar posao. Trebala mi je još jedna godina u Sauberu, ali tako je ispalo. Zahvaljujući toj godini, postao sam vozač kakav sam danas,” izjavio je Perez.

Bivši Sauberov vozač je kroz osam sezona u Formuli 1 stigao do pet postolja – jedno je osvojio sa švicarskom momčadi, a četiri s Force Indijom.

Prošlu će sezonu svakako zapamtiti po okršajima s nadolazećom mladom snagom – momčadskim kolegom Estebanom Oconom.