Horner još jednom čuva Perezova leđa!

Šef Red Bulla Christian Horner smatra kako ne može kriviti Sergija Pereza za incident samo desetak sekundi poslije starta VN Meksika u zavoju 1.

Sergio se pred domaćom publikom odlučio za izuzetno ambiciozan potez kakav viđamo u juniorskim i američkim jednosjedskim serijama. Okušao je sreću s vanjske strane u 3-wide situaciji s Leclercom u sendviču oba Red Bulla.

Rezultat je očekivano bio na njegovu štetu jer je bio najlošije pozicioniran tj. u najranjivijoj poziciji s vanjske strane. Odlično je startao i izborio se za P3 u tom trenutku, ali je pokušao dodatno začiniti rani polet i dignuti tribine na noge.

Slavlje nije dugo trajalo jer se našao u zraku poslije kontakta s Leclercovim kotačem i završio utrku s oštećenim ovjesom i suznih očiju.

“Apsolutno mi je žao vidjeti Checa u boksu na kraju prvog kruga. Imao je najbolji start ove sezone, odličnu zavjetrinu za prvi zavoj, tako da je prišao s većom brzinom od očekivane”, kaže Horner.

“Ne možemo ga kriviti jer je vozio pred domaćom publikom i pokušao je doći do vodstva utrke. Ja bih ovo okvalificirao trkaćim incidentom jer jednostavno nema mjesta za tri vozača u T1.”, objašnjava.

“Frustrirajuće za Checa i jako mi je žao obožavatelja koji su došli u velikom broju, a izgubiše svog heroja već u zavoju 1. Leclerc se našao u Red Bullovu sendviču, kočio je kasnije i incident je bio neminovan”, dodao je.

“Checo je imao brzinu ovog vikenda i vjerujem da bi se on i Max borili za pobjedu. Svakako je moglo biti interesantno popodne. Ovo je jako težak trenutak za njega i bio je emocionalan pa sam ga utješio riječima ‘Ne bi bio trkaći vozač da nisi krenuo u napad na domaćoj utrci.

Perezovo je odustajanje poguralo Hamiltona i samo ih 20 bodova dijeli u prvenstvenom poretku. Ispred nas su još tri utrke, VN Brazila u Interlagosu, VN SAD-a u Las Vegas i finiš sezone u Abu Dhabiju. Horner je obećao Checu punu podršku i dolazak do 1-2 u vozačkom poretku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.