Sergio Perez smatra kako Force India treba dobar korak unaprijed u početku sezone, ako tim želi nastaviti voditi sredinu poretka.

Force India trenutno radi testove na jednostavnijoj verziji bolida za 2018. godinu, a očekuju veća poboljšanja tek na prvoj utrci u Australiji.

Odluka je to zbog koje su u zaostatku za rivalima na prvim testovima. Perez ne gubi nadu i vjeruje da će poboljšanja za Melbourne dobro funkcionirati i kako će biti solidni u poretku, kao i prošle sezone.

“Definitivno nam je potreban dobar korak za prvu utrku i vjerojatno ćemo nastaviti biti kompetitivni”, kazao je Perez po završetku prvog dana drugog testa u Barceloni.

“Ono što sada osjećamo je vjerojatno irelevantno jer kada krenemo s utrkama, temperature će biti bitno veće”, navodi Meksikanac.

“Trenutno je teško prosuditi gdje se nalazimo, ali siguran sam da ne predvodimo sredinu poretka. Osobno mi nije bitno gdje započinjemo već gdje ćemo završiti sezonu”.

Perezu je prerano za iznošenje dojmova jer je fokusiran na rad. Zasad je pozitivnog mišljenja o napretku na testiranjima i prikupljanjem podataka.

“Odradili smo kompletan program i isprobali dvije komponente guma. Mogu biti zadovoljan jer se osjećam pouzdanije i spremnijim za fine postavke i sve ostalo”, zaključuje Perez.

Valja naglasiti kako se indijska momčad nakon gotovo 10 godina u svijetu Formule 1 vjerojatno prodaje uskoro. Force India je jedna od rijetkih momčadi koje su se uspjele probiti sa začelja i povesti sredinu poretka.