Sergio Perez smatra da su budžeti najjačih F1 timova zastrašujući i kako sportu treba dramatična promjena. Trenutno vlada nepremostiva razlika između top timova i sredine poretka pa Meksikanac poziva Liberty da se ugledaju na MotoGP.

Formula 1 se priprema za ograničavanje budžeta za sezonu 2021. Ta bi cifra trebala biti oko 175 milijuna dolara po momčadi za sezonu.

“Sport očajava za takvom promjenom i zaista je treba”, kaže Sergio Perez. “Pogledajte sredinu poretka, vlada izvrsna borba, ali od sredine do vrha je prevelika razlika”, dodaje.

“U F1, svatko ima neki svoj interes. Najjači igrači žele biti udaljeni od ‘ostalih’, a to ubija sport. I momčadi iz sredine misle da zaslužuju priliku i biti blizu postolja”, objašnjava Meksikanac.

Perez vjeruje kako F1 trebaju utrke kao što su u MotoGP-u da sačuvaju publiku i drže pratitelje zainteresiranima. Ovakva situacija kakva trenutno vlada u F1 radi probleme u odnosima s publikom.

“Ja ovdje neću biti cijeli život. Planiram ostati otprilike idućih pet sezona, a onda me više neće biti među natjecateljima. Ovo je promjena za naredne generacije i zdraviji sport”, kaže Checo.

“Vrlo važno je učiniti dramatične promjene kako bi se privuklo nove sponzore i ljude. Ja nisam stručnjak u vođenju trkaće serije, ali svi osjećamo kako nam se publika smanjuje. Stoga treba zasukati rukave i napraviti stvari koje se moraju napraviti”, zaključio je.

Pred Libertyem je gotovo nemoguća misija jer udovoljiti prohtjevima moćnih tvorničara koji gledaju na F1 kao razvojnu trkaću seriju i momčadima iz sredine poretka koje u ovim uvjetima nemaju priliku biti ozbiljnija prijetnja vrhu ne bi mogao nitko, osim gospodina E, ali i njegovi su najbolji dani iza njega.

1 KOMENTAR

Comments are closed.