Boksevima kruže uvjeravajuće glasine kako je Jolyon Palmer na izlaznim vratima iz Renaulta. Razlog je loša forma i vrlo lako bi nakon VN Monaka mogao ostati bez mjesta u momčadi.

Palmer jako teško prati ritam cijenjenog mu kolege Hulkenberga koji je dosad ostvario tri plasmana u bodovima, a Britanac nije sakupio niti jedan.

Palmer priznaje da su dijelom zaslužne okolnosti i tehnički gremlini, ali i poražavajući rezultati s obzirom na potencijal Renaultova bolida.

“Pozitivno je vidjeti auto u dobroj formi, ali kad ispadnem u Q1 i vidim da mi je kolega visoko u Q3, to me itekako zaboli”, kaže Palmer.

“Nije nas puno dijelilo u Barceloni (4 desetinke op.a) pa znam za što je bolid sposoban, a ostalo je do mene kako da izvučem maksimum”, smatra Palmer.

Prošle godine Palmer nije imao dobre rezultate i krajnje je vrijeme da se popravi jer Renault gubi strpljenje. Prošlogodišnju je VN Monaka završio u zidu i tada je sebi kazao: “Ovo se pod hitno mora promijeniti”, a sada je u gotovo identičnoj situaciji.

“Razočaran sam kako se stvari odvijaju, ali spreman sam na preokret. Mislim da se stvari samo moraju posložiti, a onda ću skupiti samopouzdanje i moći dati sve od sebe”, zaključio je Palmer.

Nadamo se samo da mu nije prekasno jer se mladi Rus Sergey Sirotkin prometnuo u izglednu zamjenu…