Carlos Sainz je sretan i želi ostati u Renaultu iduću sezonu. Španjolac je još uvijek ugovorno vezan s Red Bullom i na posudbi kod Francuza od prošlosezonske VN SAD-a.

Sainz bi u slučaju odlaska Daniela Ricciarda iz Red Bulla imao otvoreno mjesto u top momčadi. Iako je Hulk od početka sezone u boljoj formi od Carlosa, Renault je zadovoljan mladim Sainzom i rado bi ga sačuvali u vozačkoj postavi.

Jedan od bitnih faktora u toj priči je i prelazak Red Bulla s Renaulta na Hondu. Koliko će to utjecati na Carlosa Sainza, najbolje zna sam, ali i šef Renaulta Cyril Abiteboul koji je pun riječi hvale za 23-godišnjaka.

“Bilo bi veliko zadovoljstvo da ostane s nama u Renaultu”, kazao je Abiteboul, a isto misli i Carlos.

“Jako bih želio ostati u Renaultu. Sretan sam i zadovoljan te mislim da momčad ima odličan potencijal. Ponosan samo kako radimo stvari u Renaultu i meni bi bilo jako drago kad bih ostao”, govori Sainz.

renault prost sainz
Profesor Prost, trkaći inženjer i Carlos Sainz

Savjetnik Renaulta Alain Prost potvrđuje odličnu suradnju između obojice vozača. Prema njegovu mišljenju Hulkenberg i Sainz dobro surađuju.

“Ponekad su u momčadima velike razlike u stavu vozača ili načina rada s inženjerima, ali ono što ja vidim je da se jako dobro upotpunjuju”, objašnjava profesor Prost.

“Bitno je da obojica idu u istom smjeru i pritiskaju momčad da daju sve od sebe”, dodaje četverostruki prvak.

Abiteboul se slaže s Prostom i nastavlja: “Lojalnost naših vozača je ključna jer još gradimo momčad. Nismo još na vrhunskoj razini i ne možemo si priuštiti sebične pojedince”.

Iako je Red Bullovo sjedište jedno od najpoželjnijih na gridu, čini se da Sainzu odgovara i igra strpljenja u žutoj momčadi.

“Imam ambicije i vrlo sam kompetitivan. Želim pobijediti, ali trenutno su u F1 samo tri momčadi koje to mogu. Mi smo u prvom redu do njih”, govori Sainz.

“Znamo da se promjena neće dogoditi preko noći i čeka nas još posla. Puno toga se može dogoditi u tekućoj i narednoj sezoni, a onda je promjena pravila od 2021. godine. Mislim da se ne moram žuriti”, zaključio je Sainz.