Mercedes napušta DTM i ulazi u Formula E prvenstvo!

mercedes dtm

Mercedes je najavio odlazak iz serije DTM na kraju sezone 2018, ali je potvrdio ulazak u Formulu E u sezoni 2019/2020.

Mercedes je sastavni dio DTM-a od 2000. godine, a odlaskom će u natjecanju kao proizvođači ostati samo Audi i BMW.

Mercedes je već najavio ulazak u Formulu E prošle godine, natjecanje koje je privuklo zavidan broj tvrtki povezanih s razvojem potpuno električnih automobila, a među njima i znane rivale BMW i Audi.

“Naše godine u DTM seriji će se uvijek držati važnim poglavljem u motorsportskoj povijest Mercedesa”, kaže Toto Wolff, a potom je zahvalio svim momčadima s kojima su surađivali dugi niz godina i nizali uspjehe.

“Nije bilo lako donijeti odluku o odlasku, ali učinit ćemo sve da pobijedimo u što više prilika do isteka roka. Dugujemo to sebi i obožavateljima”.

DTM serija je nestala sa scene od 1996. do 2000. godine zbog visokih troškova. Povratkom DTM prvenstva su se neki vozači u njoj etabilirali i poput Paula di Reste i Pascal Wehrleina postali F1 vozači, a nekolicina su test vozači tvorničkih timova (Gary Paffet-McLaren/Mercedes, Timo Glock).

Formula E i Mercedes su potpisali ugovor već prošle godine o ulasku u prvenstvo za petu sezonu (2018/2019), ali njemački gigant će se tek priključiti u šestoj sezoni.

Wolff je objasnio kako žele dodatno vremena za razumijevanje onoga što ih očekuje u Formuli E kako bi se što bolje pripremili za primjeren ulazak.