Mercedes priznaje kako bi mogli zažaliti zbog promjene pozicija na VN Mađarske između Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa u posljednjim metrima.

Hamilton je održao obećanje nakon što ga je Bottas propustio i dao mu priliku napasti Ferrarije.

Totto Wolff i Hamilton se slažu kako bi ih izgubljena tri boda mogla goniti ako za tu razliku izgubi prvenstvenu borbu. S druge strane vjeruju kako im i očuvanje jakog timskog duha može pomoći kad bude najpotrebnije.

“Bio bih vrlo naivan kad bih rekao da ne žalim zbog te odluke”, kazao je Toto Wolff. “Istina je kad bismo izgubili prvenstvo za ta 2-3 boda, svi bi rekli da je to zbog Budimpešte. Tad bih se propucao u koljeno”.

“Bez obzira na danas, mislim da je dugoročno dobar potez. Hamilton je održao riječ i pokazao karakter, a to će nam pomoći u daljnjoj misiji osvajanja prvenstava”.

“Nije bio lagan odabir s obzirom na pritisak Maxa Verstappena. Nismo znali niti hoće li biti izvedivo pred samim ciljem”, dodao je Wolff.

“Ne osjećam se sretnim, ali što mogu dodati? Ako nisi dovoljno brz, barem si pokazao sportski duh”, kazao je Wolff koji je vrlo emocionalno ispratio finiš utrke.

Šef je naime udario šakom o stol prilikom Hamiltonova propuštanja i mrgodno se okrenuo prema Laudi dok su mehaničari pljeskali, a Hamiltonov otac Anthony pozitivno klimnuo glavom.

Kao što smo jučer vidjeli, Ferrari se fokusirao na Vettela u borbi za naslov i potpuno stoji iza njega, dok u Mercedesu ne njeguju takvu politiku.

“Ne natječemo se jer uživamo u tome. Natječemo se jer promoviramo brend koji prodaje automobile, a to je dugoročni projekt”.

“Već smo imali priliku osjetiti posljedice nemilosrdne i hladnokrvne borbe unutar momčadi na naš brend. Može se kazati da nam je bez obzira na to u povijesnim knjigama upisan naslov, ali to nije način ni razlog zbog kojeg smo ovdje. Ako ćemo pobjeđivati, učinit ćemo to na pravi način”, navodii Wolff.

“Ponekad kad radiš ispravne stvari i držiš se vrijednosti je vrlo teško, a tako je bilo danas i loše se osjećam zbog toga”, zaključio je Wolff.